WTCR - SEAT-támogatott csapat lehet a Campos
SEAT-támogatott csapat lehet a Campos
Fotó: tcr-series.com

SEAT-támogatott csapat lehet a Campos

LantiLanti
2018/02/05 21:07

A Motorsport.com értesülése szerint a TCR kategóriára való átállás után is marad a WTCC utódbajnokságában a spanyol Campos Racing, amely ráadásul a SEAT Sport támogatásával vághat neki a 2018-as szezonnak.

A motorsportokban igencsak jól csengő Campos név 2013 óta van jelen a Túraautó Világbajnokságon, miután a SEAT addigi WTCC-s partnereként funkcionáló SUNRED Engineering beolvadt Adrian Campos nagy múltú csapatába. A TC2T-s érában Leónokkal versenyeztek, majd 2014-ben Chevrolet-re váltottak, és többek között náluk tűnt fel Hugo Valente valamint Esteban Guerrieri, de itt mutatkozott be Nagy Norbi is a WTCC-ben.

A csapat 2015-ben a TCR Internationalban is szerencsét próbált a kis költségvetésből fejlesztett Opel Astra OPC-vel (a jelenlegi Opel TCR elődjével), ám az autó megbízhatatlansága miatt kevés örömük telt a bajnokságban.

A legfrissebb pletykák szerint azonban 2018-ban ismét egy nagyobb szabású projektben kaphatnak lehetőséget: ők lehetnek a SEAT gyári-támogatott alakulata a WTCR-ben. Ezt a szerepet eddig a Craft-Bamboo töltötte be a TCR IS-ben, ám úgy tűnik, a brit-hongkongi istállót jobban érdekli a GT versenyzés, ráadásul legfontosabb szponzoruk, a Lukoil is tovább állt, állítólag a WRT-hez.

A hírek szerint két pilóta neve már ismert, az egyikük a SEAT-t támogatását régóta élvező Pepe Oriola, másikuk pedig a Camposszal immár negyedik éve együtt dolgozó John Filippi lehet. Ám ha igazak a pletykák, a Campos idén három SEAT-ot indíthat, így egy hely még kiadó a spanyoloknál. Az elmúlt szezonban Oriola mellett az azóta már visszavonult Valente, James Nash valamint Daniel Lloyd ment a spanyol márka autóival.

Hozzászólások