WTCR - SEAT-tal jöhet az All-Inkl.

SEAT-tal jöhet az All-Inkl.

LantiLanti
2012/10/13 11:32

A tegnapi nap során beszámoltunk arról, hogy a többszörös német ralikrossz bajnok René Münnich GT világbajnok csapata, az All-Inkl. Racing 2013-ban szeretne beszállni a Túrrautó Világbajnokságba. A jó menő All-Inkl. webes cég tulajdonosa arról beszélt, hogy két márka jött szóba, az egyik a SEAT, a másik pedig "az egyik új gyártó" volt. A Túraautó Hírblog értesülései szerint a Hondáról van szó, ám ez csak formálisan lehetőség, gyakorlatilag eldőlt, hogy ha jönnek, akkor a spanyol márkával jönnek. A hondás szerződésnek már csak azért is kicsi a valószínűsége, mert az All-Inkl. Racing gyakorlatilag nem rendelkezik túraautós tapasztalattal.

A belinkelt cikkben azt is megírtuk, hogy a csapatfőnök már vezetett S2000-es túraautót, igaz nem mostanában. Orosz barátainktól megtudtuk, hogy ez egy Focus ST170 S2000 volt, amellyel a német ADAC Procar túraautó sorozatban ment 2007-ben. Az autót a Hotfiel Sport építette, ugyanaz a csapat, amely 2005-ben a WTCC-be is készített három Ford Focus S2000-t. Utóbbi három kocsi azóta Oroszországba került, ahol azonban kis túlzással több időt töltöttek a pálya mellett, mint az aszfalton.

Csak a rend kedvéért, René Münnich az említett ADAC Procar forduló minkét versenyén utolsó lett, komoly hátránnyal. A német üzletember-csapatfőnöknek viszont van esze az autósporthoz, ahelyett, hogy magát nyomná előtérbe, inkább profi versenyzőket akar igazolni jövőre.

Fotó: WTCC Media, Touringcars.ru

Hozzászólások