WTCR - Újabb argentin pilóta érkezik a WTCR mezőnyébe
Újabb argentin pilóta érkezik a WTCR mezőnyébe
Fotó: TCR Europe

Újabb argentin pilóta érkezik a WTCR mezőnyébe

LantiLanti
2020/10/15 10:57
Pechito López berúgta az ajtót, Esteban Guerrieri és Nestor Girolami pedig már a zsanérokat is leszerelte. A Túraautó Világkupa ma már az egyik legfontosabb cél a feltörni vágyó argentin túraautósok számára. A hétvén is bemutatkozik közülük egy a Hungaroringen. 

José Manuel Sapag nem tegnap ébredt arra, hogy a WTCR-ben szeretne versenyezni, a 25 éves pilóta már évekkel ezelőtt a nemzetközi szereplést tűzte ki célul.

Álma pedig most megvalósul: nemrég bejelentették, hogy a Target Competicion színeiben szabadkártyásként áll rajthoz a Hungaroringen és az Adria Racewayen egy Hyundai i30 N TCR-el. 

"Nagy kihívás lesz, hiszen eddig még csak szimulátoron mentem a Hungaroringen, élőben soha. A Hyundai-t ismerem valamennyire, de a pályát meg kell tanulnom, és tudom, ez mennyire nehéz feladat" - mondta Sapag

Újabb argentin jönne a WTCR-be | Eurosport

José Maria López óta töretlen a Túraautó Világbajnokság népszerűsége Argentínában, nem csak a nézők, de az autóversenyzők körében is; egyre többen szeretnének szerencsét próbálni ott, ahol Pechito három világbajnoki címig jutott a Citroennel.

"A színvonal rendkívül magas a WTCR-ben, úgyhogy egyetlen célom van, alkalmazkodni a kategóriához, és megpróbálni felvenni a tempót a többekkel. Szeretném megismerni a WTCR-t, menetről-menetre fejlődni, hogy közel kerülhessek az ellenfeleimhez."

Sapag ízig-vérig túraautós pilóta, versenyzői pályafutását a TC2000-ben kezdte 2016-ban. Pár futamon kipróbált  ugyan egy Formula Renault-t, de alapvetően normál kasztniban érzi jól magát. Eddigi legjobb összetett eredménye egy hatodik hely 2018-ból, és már több futamon is indult a Super TC2000-ben. 

Európában is járt már: 2018-ban a Baporo Motorsporttal és egy Cuprával indult TCR Europe monzai állomásán, idén pedig a barcelonai versenyen volt ott, de már a Hyundai-jal. A második futamon elért nyolcadik hely az eddigi legjobbja. 

Sapag a nemzetközi élmények mellett nagyon várja, hogy honfitársaival együtt versenyezzen a WTCR-ben.

"Ismerem őket, volt egy kisebb közös gokart versenyünk, és nagyon rendes srácok. Rettentő gyorsak, és Argentínában a legjobbak voltak. Most a WTCR-ben is azok. Örülök, hogy ismerem őket, mert talán adnak pár hasznos tanácsot."

Konkrétabb célokat viszont nem akar megfogalmazni annak ellenére sem, hogy úgy érzi, a Super TC2000 színvonala nem sokkal marad el a WTCR-étől. 

Hozzászólások