WTCR - Sanghaj után eldőlhet Huff sorsa
Sanghaj után eldőlhet Huff sorsa

Sanghaj után eldőlhet Huff sorsa

LantiLanti
2013/10/21 17:21

Huff_Prt_arc

Néhány héten belül eldőlhet, hogy merre vezet tovább a 2012-es WTCC bajnok útja, Rob Huff saját honlapján beszélt arról, hogy a következő forduló után a nagy nyilvánosság előtt is bejelenti jövő évi programját.

Huff tavaly a Chevrolet gyár kiszállása miatt nehéz helyzetbe került, és sokáig úgy tűnt, nem tudja megvédeni világbajnoki címét. Végül a stabil anyagi háttérrel rendelkező All-Inkl.com Racing dobot mentőövet az angolnak, René Münnich csapata Markus Winkelhock helyett Huffot ültette be az egyik SEAT Leónba.

Aki meg is hálálta a bizalmat, a hungaroringi második futamon megszerezte az újonc csapat első győzelmét. Emellett rengeteget segített társainak is, Marc Basseng nemrég elismerte, párszor teljesen elvesztek volna, ha nincsenek a címvédő tanácsai.

2014-re nézve azonban az All-Inkl.com helyzete sem túl rózsás. A legutóbbi bejelentés szerint a SEAT nem épít új autót jövőre (bár náluk sosem lehet tudni), az új technikai szabályok miatt pedig komoly autóhiány sújtja a WTCC-t. Az All-Inkl.com szeretne megszerezni néhányat az RML által beígért új Chevrolet Cruze-okból, de egyelőre bizonytalan a helyzet.

Huff azonban valószínűleg mindenképpen egy 2014-es specifikációjú autót vezet majd a jövő szezonban, legalábbis erre lehet következtetni a már említett nyilatkozatából. A címvédő arról beszélt, hogy milyen nagy kihívás lesz a most következő hétvégén a Nordschleifén rajthoz állni a Rotek Racing Audi TTRS-ével.

"Annak külön örülök, hogy a Rotek Audi TTRS hasonló teljesítménnyel rendelkezik, mint a 2014-es WTCC autók, úgyhogy értékes tapasztalatokat szerezhetek majd a jövő évi programhoz. Amit reményeim szerint a következő, sanghaji WTCC hétvége után be is jelenthetek" - monda Huff.

A newmarketi versenyzővel kapcsolatban több pletyka is napvilágot látott az elmúlt hónapokban. Egyes hírek szerint a Lada szeretné megszerezni őt James Thompson és Mikhail Kozlovskiy mellé. Bár anyagi okokból nincs túl nagy realitása, ám korábban Michelisz Norbi is kifejtette, nagyon örülne, ha Huff lenne a csapattársa a második privát Honda Civic-kel. Ám amennyiben sikerül versenyképes autót szerezniük, a legvalószínűbb, hogy maradt az All-Inkl.com Racing-nél.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások