WTCR - Salzburgban az új SEAT
Salzburgban az új SEAT

Salzburgban az új SEAT

LantiLanti
2013/05/17 21:07

SEAT_aut_cup_racer

Az első hivatalos fotók után a salzburgi WTCC hétvége során a világbajnokság mezőnye és a nézők testközelből is megcsodálhatják a SEAT új túraautó prototípusát, a León Cup Racert, amelyet az ausztriai paddockban állítottak ki. Az autót a 2014-es WTCC szabályokat szem előtt tartva tervezték, és a SEAT Sport vezetője nem is titkolja, hogy tervben van az 1.6 turbós változat elkészítése is.

"Terveink szerint a partnereink 2014 elején juthatnak hozzá a León Cup Racer versenyautóhoz. Emellett kilátásban van az 1.6 turbós WTCC változat tervezés és megépítése is. Végtére is szép hagyományaink vannak ebben a bajnokságban, amiket szeretnénk megőrizni" - ismételte meg korábbi szavaid Jaime Puig, a SEAT Sport első embere.

"Nagyon elégedett vagyok, hogy elkészült a León Cup Racer, amely megtestesíti az új generációs WTCC autókat. Már nagyon várom, hogy bemutassák a világbajnokságra szánt változatot is" - tette hozzá Marcello Lotti, a WTCC promótere.

A SEAT hivatalosan még nem jelentette be, hogy marad a világbajnokságon, ám ez a prototípus erős utalás rá. A hírek szerint június táján derülhet ki, hogy mely gyártók csatlakozhatnak a Hondához és a Ladához a 2014-es szezonban.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások