WTCR - Rydell visszatér Sanghajban

Rydell visszatér Sanghajban

LantiLanti
2013/10/04 09:48

Thed Björk és a Volvo C30 után újabb rangos szereplővel bővült a sanghaji WTCC-s nevezési lista, az Autosport beszámolója szerint a korábbi brit túraautó bajnok Rickard Rydell is autóba ül a Nika Racingnél.

Bár a rövidke cikk alapján 100%-os bizonyossággal nem dönthető el, de minden valószínűség szerint Michel Nykjaer és Hiroki Yoshimoto autóját kapja meg a kínai hétvégére. Ez csak azért kérdéses, mert a Nikánál korábban szóba került, hogy igény esetén a második 1.6 turbós Chevrolet-t is bevetnék. Információink szerint azonban Yoshimoto csak Makaóban tér vissza, így Sanghajban is egy autóval indul a svéd alakulat.

Rydell kiváló kapcsolatokat ápol Nicklas Karlsson csapatával, 2011-ben náluk szerezte meg a skandináv bajnoki címet (STCC), tavaly pedig velük lett második ugyanebben a sorozatban.

WTCC hétvégén utoljára 2012-ben találkozhattunk vele, amikor szintén a Nikával (Chevrolet Motorsport Sweden név alatt) állt rajthoz Monzában az idénynyitón. Az első versenyen negyedikként, a másodikon tizedikként intették le.

Nicklas Karlsson csapata idén eddig kimagaslóan jól teljesített a WTCC-ben, Michel Nykjaer három futamgyőzelemmel a második legeredményesebb pilóta a mezőnyben a már bajnok Yvan Muller mögött. A dán az összetett második helyért is versenyben lehetett volna, ám forráshiány miatt a Nika kénytelen volt megválni tőle.

Sanghaji hétvégét november másodika és negyedike között rendezik.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások