WTCR - Romanini visszatérne
Romanini visszatérne

Romanini visszatérne

LantiLanti
2013/04/11 17:46

Romanini_wiechers

Elképzelhető, hogy már idén visszatér a WTCC mezőnyébe az olasz Diego Romanini, aki 2006-ban 20 futamon indult a Wiechers Sport színeiben. A 34 éves olasz pilóta tegnap jelentette be, hogy a Proteam istálló egyik BMW 320si-jével rajthoz áll az április végén esedékes szlovákiaringi ETCC fordulón, amelyet idővel egy néhány futamból álló WTCC-s vendégszereplés is követhet.

Romanini az említett 2006-os szezon óta a legkülönfélébb GT és túraautó bajnokságokban próbált szerencsét, többször is célba ért a Nürburgring 24 óráson, szerepelt Amerikában a daytonai egésznaposon, tavaly pedig harmadik lett az Olasz GT-ben a GT2-es géposztályban.

"Nagyon örülök a felajánlott lehetőségnek, és bízom benne, hogy sikerül majd a csapat elvárásainak megfelelően szerepelni. Jó eredményeket akarok szállítani a Proteamnek. Mindenképpen szerettem volna megragadni a lehetőséget, hogy az ETCC-ben szerepelhetek, később pedig talán néhány WTCC fordulón is ott lehetek" - mondta Romanini.

A tél során lehetett olyan híreket hallani, hogy a Proteam ismét kétautós csapatot akar indítani (tavaly Isaac Tutumlu volt egy ideig Mehdi Bennani társa), és nem kizárt, hogy Romanini lehet a második pilóta. Arról azonban még senki sem beszélt, hogy melyik futamtól csatlakozhat a WTCC mezőnyéhez.

Fotó:

Hozzászólások