WTCR - Rob Huff Volkswagennel indul a WTCR-ben
Rob Huff Volkswagennel indul a WTCR-ben
Fotó: fiawtcc.com

Rob Huff Volkswagennel indul a WTCR-ben

LantiLanti
2018/02/02 11:15

Szerdán lezárult a nevezési időszak a Túraautó Világkupában, és ahogy arra számítani lehetett, megkezdődött a bejelentések korszaka. Péntek délelőtt a 2012-es világbajnok Rob Huff adott ki sajtóközleményt, amelyben megerősítette a TC Blog korábbi értesülését.

A Chevrolet, a Münnich Motorsport, a Lada és a Honda korábbi pilótája 2018-ban új csapathoz szerződik, a Sebastien Loeb Racingnél folytatja pályafutását, ahol egy Volkswagen Golf GTI-t vezet majd.

A brit versenyző számára nem lesz ismeretlen az autó, tavaly 10 versenyen indult vele a TCR Internationalban, és Zhejiangban megnyerte a második futamot. Ezen kívül is kötik szálak a német gyártóhoz, hiszen 2017-ben a Kínai Túraautó Bajnokságban is egy népautóval tolta.

"Örülök, hogy részese lehetek a WTCR-nek, hiszen ugyanazok az embere irányítják majd ezt a bajnokságot az Eurosport Events oldaláról, mint akikkel az elmúlt 13 évben együtt dolgoztam a WTCC-ben. Nagyszerű lesz folytatni az együttműködést a Volkswagennel is, és fantasztikus lehetőségnek tartom, hogy a Sebastien Loeb Racingnél versenyezhetek. Az elmúlt két évben ők nyerték a privát bajnokságot, és mivel a WTCR-ben nincsenek gyári csapatok, ennek nagy jelentőség lehet" - fogalmazott Huff.

Ami a 2018-as célokat illeti, Huff nem árul zsákba macskát, csakis a dobogó teteje lehet a cél.

"Egyértelműen a bajnoki címért jövök. Ismerem a pályákat, hiszen a naptár szinte a tavalyi WTCC program másolata. Gyorsan össze kell szoknom a csapattal, alkalmazkodnom kell a TCR autóhoz, és jöhetnek a jó eredmények. A végén pedig ott a kedvenc pályám, Makaó. Tavaly már a kilencedik győzelmemet arattam ott, és remélem, idén úgy válthatok kétjegyű számra, hogy közben harcban vagyok a bajnoki címért is."

Huff sajtóanyaga megerősítette a TC Blog egy másik értesülését is, miszerint Mehdi Bennani lesz a korábbi világbajnok csapattársa az SLR-nél. A marokkói negyedik évét kezdi majd a francia alakulat színeiben.

A WTCR eddig bejelentett indulói:

AUTÓ CSAPAT VERSENYZŐ
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Denis Dupont
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing Aurélien Panis
 Audi RS3 LMS Comtoyou Racing ???
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing ???
 Honda Civic Type-R Boutsen-Ginion Racing ???
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Michelisz Norbert
 Hyundai i30N TCR BRC Racing Gabriele Tarquini
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Rob Huff
 Volkswagen Golf GTI Sebastien Loeb Racing Mehdi Bennani
Hozzászólások