WTCR - Rob Huff számára 15 év óta először bizonytalan a jövő
Rob Huff számára 15 év óta először bizonytalan a jövő
Fotó: fiawtcr.com

Rob Huff számára 15 év óta először bizonytalan a jövő

LantiLanti
2019/12/27 17:46

2005 óta a WTCC / WTCR oszlopának számít, 2012-ben világbajnok lett a Chevrolet-vel, mégis elképzelhető, hogy kényszerűségből távozik a bajnokságból Rob Huff. A brit pilóta megerősítette, egyelőre nincs ajánlata egyetlen csapattól sem 2020-ra.

Huff 2018-ban került az SLR-hez, mint a Volkswagen támogatott versenyzője, ám a német márka az év végén teljesen kivonul a benzines túraautózásból, még a Golf GTi TCR gyártását is leállítja. Úgy tudjuk, a Sebastien Loeb Racing ennek ellenére maradna a sorozatban, ám Huff helyzete így is bizonytalan.

"15 év óta először fordul elő, hogy bizonytalan a jövőm a bajnokságban. Régebb óta vagyok itt, mint bárki más, én indultam a legtöbb versenyen, úgyhogy picit meglep, de eddig senki sem keresett meg. Persze beszélek emberekkel, de jelenleg úgy tűnik, jövőre otthoni semmittevés vár rám" - mondta Huff a TouringCarTimes-nak. 

Van ebben némi túlzás, és ezt Huff is elismeri, hiszen az elmúlt években sok mindent felépített a karrierje mellett. Van versenyzőiskolája Kínában, indul a CTCC-ben, és létrehozta saját csapatát is. Ezek a projektek szépen fejlődnek, de a saját pályafutása terén egyelőre nincs semmi a jövőre nézve.

Ráadásul ezúttal a közelmúlt eredményei sem tolják olyan lendülettel az angol szekerét. Őszintébben fogalmazva, az elmúlt két év nem sikerült kifejezetten erősre. Idén úgy lett 11. a bajnokságban, hogy nem nyert futamot; erre eddig 15 év alatt kétszer volt példa. Először 2005-ben, amikor a Chevrolet projekt még nagyon gyerekcipőben járt, aztán 2015-ben, amikor a Lada Vestával nem akart összejönni a győzelem. 

Huff ráadásul még a háziversenyt is elveszítette, a remekül sikerült sepangi hétvégével Johan Kristoffersson messze előtte, az ötödik helyen zárt legjobb volkswagenesként. 

A TouringCarTimes úgy tudja, az egyik lehetőség Huff számára, hogy jövőre is marad az SLR-nél, de már mint privát versenyző, és saját (főleg kínai) szponzorain keresztül finanszírozza a versenyzését. 

Ebben az esetben elképzelhető, hogy a mezőny egyik legjobb autója kerülhet a kezei közé, mivel egyre többet hallunk arról, hogy a Sebastien Loeb Racing jövőre Hyundai-okra cseréli a Golfokat. 

Hozzászólások