WTCR - ROAL: fékvasalás Olaszországban
ROAL: fékvasalás Olaszországban
Fotó: Stefano Colombo

ROAL: fékvasalás Olaszországban

LantiLanti
2014/05/31 11:03

A salzburgi hétvége után egy villámgyors tesztet tartott Olaszországban a két Chevrolet Cruze-t versenyeztető ROAL Motorsport, a korábbi gyári BMW alakulat az Adria International Raceway-en áll meg, mielőtt tovább indult volna Moszkva felé.

A csapatok számára egy kisebb fajta logisztikai rémálom a következő néhány hét, bár a szezon elejéhez képest már egész jó a helyzet. Salzburgból szűk másfél hetük van eljutni Moszkvába, ahonnan ugyanennyi idő alatt Spaban kell lennie a motyónak.

A legnagyobb problémát viszont az jelenti, hogy a belgiumi hétvégét követően konténerbe teszik az autókat, és onnantól kezdve csak a versenyhétvégéken találkoznak a technikával a csapatok. Minimális idő van tehát a tesztelésre, a ROAL-nak például egy nap fért bele.

"Ez inkább egy amolyan shakedown volt, semmint egy valódi teszt. Összesen 40 kört teljesítettük, és bejárattunk rengeteg fékbetétet" - mondta Roberto Ravaglia csapatfőnök.

A versenyfékeket (akárcsak az utcai betéteket) használat előtt kicsit meg kell vasalni, hogy minden fékezésénél 100%-os és állandó hatást produkáljanak. A versenyhétvégék edzései viszont túl rövidek ahhoz, hogy ezzel menjen az idő, így ha tehetik, a csapatok szeretnek előre dolgozni. Szlovákiában Gianni Morbidelli is ezzel töltött majdnem egy egész napot.

Az adriai teszt még egy szempontból hasznos volt, kipróbálhatta a TC1-es Chevy-t Stefano Colombo. A 23 éves olasz pilóta ROAL színeiben a Blancpain GT Series-ben megy egy BMW Z4-gyel, és most először ülhetett túraautó vb-s technikába.

"Tom Chilton és Tom Coronel is elfoglalt volt a teszt időpontjában, ezért megkértük Stefanot, hogy vezesse ő az autót. Egyrészt örülünk, hogy tapasztalatot gyűjthetett a WTCC-s géppel, másrészt elégedettek voltunk a látottakkal" - zárta Ravaglia.

Colombo jelenleg negyedik a Blancpain Endurance Series Pro-Am kategóriájában, és 11. a Sprint sorozat összetettjében.

Hozzászólások