WTCR - Ritmustalan a moszkvai pálya

Ritmustalan a moszkvai pálya

LantiLanti
2013/06/07 19:30

Monteiro_Rus_honda_test

Tom Coronelt és Mihail Kozlovszkijt leszámítva minden versenyzőnek ismeretlen terület volt az orosz fővárostól 80 kilométerre található Moscow Raceway. A Castrol Honda gyári pilótái is először kóstoltak bele a technikás és gyors részeket ötvöző pályába, a 30 perces teszt után pedig hasonló véleménnyel voltak a vonalvezetésről.

A korábbi világbajnok Gabriele Tarquini sokáig vezetett a teszten, végül azonban Coronel és Yvan Muller is megelőzte, így harmadikként zárt. Tiago Monterio óvatos kezdés után folyamatosan gyorsult, és a hetedik idő lett az övé.

"Sokkal technikásabb a pálya, mint amilyennek elsőre tűnik. Rengeteg az irányváltás, a hosszú egyenesben pedig ismét lesz jelentősége a szélárnyéknak. Sajnos nem annyira ritmusos, mint ami igazán kedveznek az autónknak, a lassú kanyarokban gyakran küzdöttem alulkormányzottsággal. Ha meleg lesz, a gumikra is nagyon oda kell majd figyelni" - mondta Tarquini a tesztet követően.

Monteiro korábban már kifejtette, hogy szeretne pontokat szerezni a hétvégén, most pedig megosztotta tapasztalatait a pályáról.

"Sokkal gyorsabban körbeérsz, mint ahogy azt a bejárás után gondolnád. Nagyon gyorsan jönnek egymás után a kanyarok, amitől idegesen viselkedik az autó, nehéz elkapni a ritmust. Az én Hondám hol túlkormányzott volt, hol pedig alulkormányzottságba csapott át. Holnap meg kell találnunk a lehető legjobb kompromisszumot" - tette hozzá a portugál.

Szombaton két félórás szabadedzés és az időmérő vár a mezőnyre, a program magyar idő szerint reggel 7:30-kor indul.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások