WTCR - Rickard Rydell készül a visszatérésre
Rickard Rydell készül a visszatérésre
Fotó: Rickard Rydell

Rickard Rydell készül a visszatérésre

LantiLanti
2014/08/22 13:25

Rickard Rydell több mint két év kihagyást követően jövőre ismét aktivizálja magát, a 46 éves svéd túraautós klasszis a NIKA Racing színeiben, Honda Racing Team Sweden név alatt egy TC1-es Honda Civic-kel vág neki a WTCC-nek.

A korábbi brit és skandináv túraautó bajnok utoljára 2012-ben futott teljes évet egy bajnokságban, akkor a Chevrolet Motorsport Sweden csapattal (amely szintén Nicklas Karlsson alakulata volt) második lett az STCC-ben. Azóta egyetlen egyszer mutatta meg magát a nemzetközi színtéren, tavaly Sanghajban beült a NIKA 1.6 turbós Chevyébe, ám mindkét futam balszerencsésen alakult számára.

Rydell a komplett 2014-es szezont a felkészülésnek rendelte alá, hiszen fontos év lesz számára a 2015-ös; öt év után futhat ismét teljes szezont a Túraautó Világbajnokságon.

Mivel bajnokságban nem nevezett idén, az edzőtermi felkészülés mellett igyekszik megragadni minden olyan lehetőséget, amely valamilyen versenyautóval hozható összefüggésbe, legyen szó történelmi vagy modern technikáról.

Rydell_teszt_ferrari_2 Rydell_teszt_ferrari

Hétfőn Svédországban, Karlskogában egy szépséges Ferrari 250 GT-vel körözött egész nap, azzal a feladattal, hogy javítsa az autó irányíthatóságát, és egy picit nagyobb teljesítményt csalogasson ki belőle.

A rákövetkező napot már egy másik svéd pályán, a Mantorp Parkban töltötte, ahol a JBM Motorsport Audi R8 LMS versenyautóját tesztelte szintén egy teljes napon keresztül. A svéd alakulat nem csak egy gyakorlás erejéig "vette kölcsön" Rydell páratlan tapasztalatát, a WTCC-re készülő pilóta a Svéd GT bajnokság idényzáróján is rajthoz áll velük.

Rydell_teszt_BMW

Amíg mi idehaza államalapításunkat ünnepeltük, ő egy harmadik svédországi pályán egy harmadik autóval rótta a köröket. Szerdán már Falkenbergben dolgozott egy endurance versenyzésre épített BMW-vel, ám fél óra után váltóproblémák szakították meg a munkát.

Rydell tehát ezerrel készül a jövő évi visszatérésre, azt viszont egyelőre még nem árulta el, mikor ülhet először a TC1-es Honda Civic volánja mögé.

Hozzászólások