WTCR - Egy Renault-val tér vissza korábbi WTCR-dobogós pilóta
Egy Renault-val tér vissza korábbi WTCR-dobogós pilóta
Fotó: fiawtcr.com

Egy Renault-val tér vissza korábbi WTCR-dobogós pilóta

LantiLanti
2020/10/07 09:14
A szlovákiaringi WTCR-hétvége előtt versenyzőcserére szánta el magát a Vukovic Motorsport, a felvidéki futamokon Jack Young helyét a korábban a Peugeot színeiben versenyző Aurélien Comte veszi át. 

A döntés hátterében anyagi okok állnak, úgy tűnik, egyelőre elfogyott a brit pilóta mögül a támogatás, ám a csapat reméli, ez hamarosan megoldódik.

Comte végig versenyezte a 2018-as szezont a WTCR-ben, Zandvoortban megnyerte a második futamot a Peugeot-val, és a mellé elért öt második hellyel bizonyította képességeit. Balszerencséjére ez a francia gyártónak is elég volt, az év végén bejelentették, elérték marketing céljaikat, és nem költenek több pénzt a Túraautó Világkupás szereplésre.

A 32 éves francia tavaly a TCR Europe-ban indult, ahol kétszer állt a dobogón, az idei szezonra viszont eddig nem állt össze semmi számára. Mostanáig. 

comte-18-wtcr.jpg

"Azért választottuk Aurélient, mert egy nagyon tehetséges pilóta, aki komoly tapasztalatokkal rendelkezik a WTCR-ben és úgy általában a TCR-ben is. Aurélien részt vett a Renault Mégane RS TCR Evo téli fejlesztő tesztjein is. Mivel egy  francia pilótáról van szó, aki korábban eredményesen szerepelt a Renault Clio kupában, azt reméljük, ezzel a döntéssel megerősíthetjük a kapcsolatunkat a Renault Sporttal" - fogalmazott Milenko Vukovic, a Vukovic Motorsport igazgatója. 

Comte számára nem lesz könnyű a beugrás, hiszen semmilyen tapasztalatai nincsenek az új Goodyear gumikról, és az autóval is csak tesztkörülmények között ment eddig. 

"Boldog vagyok, hogy visszatérhetek a WTCR-be, és szeretnék köszönetet mondani a Vukovic Motorsportnak a bizalmukért. Minden olyan gyorsan történt, még fel sem fogtam az egészet. Volt egy kisebb tesztem velük még a télen, és az autó nagyon erősnek tűnik; a Vukovic Motorsport nagyszerű munkát végzett" - mondta Comte.
"A célom egy erős, és a csapat valamint a Mégane szempontjából konstruktív hétvége. Remélem, sikerül megmutatnom az autó képességeit ezen a technikás pályán, amit kifejezetten kedvelek."

A francia két éve kiválóan ment a Szlovákiaringen, egy harmadik, egy negyedik és egy 13. helyet szerzett a Peugeot-val.

young-zolder-wtcr-2020.jpg

Ami a távozó 18 éves Jack Youngot illeti, Milenko Vukovic úgy fogalmazott, reméli, a szakítás csak egy rövid időre szól, és a brit pilóta elő tudja teremteni a folytatáshoz szükséges anyagiakat. A svájci kijelentette, szeretné minél hamarabb ismét a csapatában tudni Youngot, akit nagyon tehetséges versenyzőnek tart.

A döntéssel kapcsolatban Young is elmondta véleményét, és ebből kicsit inkább úgy tűnik, mintha a csapat hátrált volna ki mögüle. 

"A zolderi és nürburgringi nehéz kezdet ellenére Jack szépen alkalmazkodott a túraautózás csúcskategóriájának légköréhez. Ez a folyamat viszont megszakad, miután a Vukovic Motorsport váratlanul bejelentette, nem tudják előteremteni a szükséges anyagi hátteret ahhoz, hogy Jack mehessen az autóval" - olvasható a közleményükben.

Az ilyen megállapodások anyagi háttere általában szövevényes, és a legritkább esetben lehet kideríteni, pontosan ki mennyi pénzt hozott, mit kért cserébe, és mi az, ami most elfogyott. 

Hozzászólások