WTCR - Rajtbüntetések az időmérő után
Rajtbüntetések az időmérő után
Fotó: WTCC Media

Rajtbüntetések az időmérő után

LantiLanti
2014/06/22 11:15

Két helyen is változik a tegnapi időmérő edzésen kialakult rajtsorrend, Tiago Monteiro és Dusan Borkovic is hátrébb rajtol, mind amit kiharcolt magának a kvalifikáción.

A Honda portugál versenyzője még a legutóbbi moszkvai versenyről hozott magával némi irgum-burgumot, a második versenyen ugyanis ordas módon kilökte Tom Chiltont, amivel egy öt helyes hátrasorolást lőtt magának Belgiumban. Monteiro a 6. helyen zárta a Q2-t, ám így az első futamon a 11. kockából kéne indulnia. De a tizedikről fog, és mindjárt ki is derül, miért.

Mindez azt jelenti, hogy Michelisz Norbi egy hellyel előrébbről, a portugál eredeti kockájából várhatja majd a startot.

A másik hátrasorolt Dusan Borkovic, ám ha egészen pontosak akarunk lenni, ő nem rajtbüntetést kapott, hanem a sor végére küldték, mivel a Campos Racing motort cserélt a szerb Chevrolet-jában. Mivel Borko pont a 11. helyet csípte el a kvalin, az ő büntetése egy hellyel előrébb engedi Monteirot, aki így végül a 10. rajtkockába állhat majd fel.

A büntetések a második futam rajtsorrendjét nem érintik, ott Michelisz Norbi a negyedik rajtkockából várhatja majd a lámpa kialvását.

Hozzászólások