WTCR - Megvan a PURE ETCR 2021-es versenynaptára
Megvan a PURE ETCR 2021-es versenynaptára
Fotó: PURE ETCR Media

Megvan a PURE ETCR 2021-es versenynaptára

LantiLanti
2021/02/01 12:29
Bár a koronavírus járvány megtépázta a tavalyi bemutató szezont, és továbbra is megnehezíti a nemzetközi sportesemények megrendezését, az Eurosport Events idén belevág az első többmárkás elektromos túraautó bajnokság megszervezésébe, azaz 2021-ben indul a PURE ETCR. 

A hétfői bejelentés alapján a sorozat első teljes szezonja öt fordulóból áll majd, a helyszínek között pedig lesz normál épített pálya, és utcai helyszín is.

Az PURE ETCR szezon június közepén rajtol Vallelungában, majd júliusban két fordulót rendeznek: egyet Zolderben, egyet pedig a Motorland Aragonon, ahol a Túraautó Világkupával közös hétvégét tartanak. 

Augusztus elején Koppenhága városát rázzák majd fel (csak képletesen) az elektromos túraautók, hiszen a PURE ETCR negyedik fordulója a Copenhagen Historic Grand Prix része lesz. 

A bajnokság végül Európán kívülre is ellátogat, az idényzárót októberben, Dél-Koreában rendezik, ahol a sorozat ismét a WTCR mellett vendégeskedik. 

Az Inje Speediumba hajóval szállítják a mezőnyt és a felszerelést, ami egyrészt olcsóbb, másrész környezettudatosabb. A PURE ETCR amúgy is igyekszik odafigyelni az alacsony széndioxid kibocsátásra: az autókat hidrogén-generátorokkal töltik majd, a Goodyear pedig olyan versenygumit fejlesztett, amivel szárazon és esőben is használhatnak a csapatok, azaz számottevően kevesebbet kell legyártani. 

A bajnokság első szezonját az Eurosport élőben közvetíti, így a sorozat Magyarországon is nyomon követhető lesz. 

A PURE ETCR 2021-es versenynaptára:

Június 18-20 - Vallelunga (Olaszország)
Július 2-4 - Zolder (Belgium)
Július 9-11 - Motorland Aragon (Spanyolország)
Augusztus 6-8 - Koppenhága (Dánia)
Október 15-17 - Inje Speedium (Dél-Korea)

Pure-etcr-naptar.jpg

Hozzászólások