WTCR - Portugáliában térhet vissza a Ford
Portugáliában térhet vissza a Ford

Portugáliában térhet vissza a Ford

LantiLanti
2013/04/24 11:57

Holland_ford

Hosszú várakozás után ma végre hivatalosan is bejelentették, hogy a VLN sorozatban is versenyző amerikai Rotek Racing vásárolta meg az Arena Motorsport által épített S2000-es Ford Focusokat, amelyek rövid időn belül visszatérhetnek a WTCC-be. Ha minden a tervek szerint halad, akkor a portugál versenyen találkozhatunk először a két Focusszal, melyek közül az egyiket Robb Holland, a másikat pedig egy később megnevezendő pilóta vezet majd.

"Tavaly én lettem az első, és eddig egyetlen amerikai versenyző, aki bemutatkozhatott a Túraautó Világbajnokságon. Rendkívül izgatott vagyok, hogy egy amerikai csapattal és egy amerikai márkával térhetek vissza" - mondta Holland, aki 2012-ben a sonomai versenyen állt rajthoz a Bamboo Engineeringnél.

Az Fordok egy 2013-as fejlesztő csomagot is kapnak. Az első időszakban még a Rotek nürburgringi bázisáról irányítják majd a programot, később azonban a központ átkerülhet Sonomába.

"A Rotek két kiválóan megépített és felkészített autót kapott, és már alig várom, hogy elkezdhessük az intenzív tesztprogramot. Nagyon különleges érzés lesz egy amerikai márkával versenyzeni Sonomában" - tette hozzá Holland.

Holland_ford_arc

Az Arena Motorsport tulajdonosa, a Capsicum Motorsport Group is elégedett, hogy sikerült új gazdát találni a Fordoknak, Rupert Swallow külön köszönetet mondott a korábbi csapatfőnök Mike Earle-nek.

"Szeretném kifejezni a Capsicum elismerését Mike Earle és az Arena csapat felé, amiért még ebben a nehéz időszakban is kitartóan dolgoztak a Focuszokon. Két kiváló állapotban lévő és továbbfejlesztet autót szállíthattunk a Rotek Racingnek. A Capsicum részéről sok szerencsét kívánunk Robb Hollandnak és a csapatnak" - mondta Swallow.

Az Autosport értesülése szerint több korábbi Arena alkalmazottat is átvehet az új Ford program.

Ami a lehetséges második pilótát illeti, Holland nem árult el részleteket, ám annyit elmondott, hogy több amerikai versenyzővel is kapcsolatban állnak, mivel fontos, hogy a program egy ízig-vérig amerikai történet legyen.

"Az a tervünk, hogy egy második amerikai pilótát szerződtessünk, és már több ismert névvel felvettük a kapcsolatot. Idén két autóval indulunk, de hosszútávon szeretnénk visszacsábítani a Fordot gyári szinten a WTCC-be. A gyár érdeklődve figyeli a munkánkat, ám idén még privát színekben indulunk. Viszont mivel ez egy 100%-ig amerikai program lesz, abban bízom, hogy sikerült megnyerni magunknak a Ford US-t" - mondta Holland a TouringCarTimesnak.

A Fordok átvételére hétfőn Brands Hatchben került sor, ahol Holland ki is próbálta a technikát.

Fotó: Rotek Racing

Hozzászólások