WTCR - Pontokat akar a Ford

Pontokat akar a Ford

LantiLanti
2012/05/28 20:10

Pontokat szeretne szerezni az idei utolsó európai WTCC futamon a Ford Focusszal versenyző Team Aon. Azt már szinte mondani sem kell, hogy a brit csapat sosem járt Portimaoban, így ismét nulláról indítják a munkát szombat reggel, és két harminc perces szabadedzésük lesz arra, hogy megtalálják a jó beállításokat. Az első és legfontosabb cél a Q2-be jutás lesz James Nash és Tom Chilton számára, azután pedig szeretnének minél több pontot a zsákba pakolni.

A 4692 méter hosszú portimaoi Autodromo Interncional do Algarve a csapat szerint izgalmas futamok helyszíne lehet, az aszfalt ugyanis széles, így várhatóan az átlagnál több előzést láthatunk majd a hétvége során. A két pilóta szokás szerint a szimulátort nyüstöli már napok óta.

James Nash lehet a bizakodóbb kettőjük közül, a brit srác ugyanis egy rövidebb szünet után Ausztriában ismét mindkét versenyen pontot szerzett.

"Már alig várom, hogy pályára léphessek Portugáliában. Ismét sikerült előrelépnünk az autó fejlesztésével, ami az időmérőn és versenyeredményekben is megmutatkozott. Elértünk a bajnokság féltávjához, és azt gondolom, elégedettek lehetünk, hiszen sok pontot gyűjtöttünk olyan pályákon, ahol még sosem jártunk" - értéket Nash.

Tom Chilton számára viszont tovább tart a várakozás, az idősebbik fordos a szlovákiaringi második futam óta nem tudta beverekedni magát a top10-be, és azóta nem járt a Q2-ben sem.

"Ismét egy olyan pályára utazunk, ahol még sosem jártunk ezelőtt, úgyhogy ez a hétvége is komoly kihívás lesz az egész csapat számára. Ennek ellenére már nagyon várjuk, hogy elkezdődjön. Gyakoroltam a pályát szimulátoron, és az az érzésem, hogy jó kis helyszín, izgalmas lesz itt vezetni. Ráadásul ez az utolsó európai verseny, úgyhogy most ülünk majd utoljára a kocsiban Brazília előtt. A legfontosabb cél ezúttal is a Global Ford Focus fejlesztése lesz, de emellett szeretnénk még pár pontot hozzáadni az eddigiekhez" - tette hozzá Chilton.

Bár Chilton és Nash saját autóját valóban konténerbe teszik Portimao után, ez nem jelenti azt, hogy megáll az élet a Fordnál. Nemrégiben jelentették be, hogy hamarosan elkészül a harmadik S2000-es Focus, ami tesztautóként funkcionál majd, mialatt a másik kettő körbeutazza a világot.

Fotó: fiawtcc.com

Hozzászólások