WTCR - Pletyka: Oriola és Turkington az Onyxnál?
Pletyka: Oriola és Turkington az Onyxnál?

Pletyka: Oriola és Turkington az Onyxnál?

LantiLanti
2014/01/21 18:06

Turkington_arc

Az Onyx Racing nemrég tett meglepő bejelentése, mely szerint kilenc hónapja dolgoznak egy TC1-es versenyautón, amellyel idén útjára indítanak egy ötéves WTCC-s programot, rendesen felkavarta az állóvizet a Túraautó Világbajnokság pilótapiacán.

Egyelőre még azt sem tudjuk, milyen autóval és egészen pontosan hánnyal érkezik a Mike Earle vezette korábbi F1-es alakulat, ám egyesek tuti füleseket véltek kapni a pilótafelállásról.

A Motorsport-Total értesülése szerint Pepe Oriola lehet a brit alakulat egyik versenyzője. A 19 esztendős spanyol tavaly megszerezte első futamgyőzelmét a WTCC-ben, ám az utóbbi hetek során mégis úgy tűnt, hoppon marad. A Citroennél nem kellett, azt pedig már korábban bevallotta, a család nem akar annyi pénzt a versenyzésre áldozni, amennyibe egy RML-féle Chevrolet kerülne.

A zörgő harasztok szerint azonban egy másik privát autó talán elérhető lehet a kétségtelenül gyors, ám néha hebehurgya spanyol számára.

Más forrásokból az MST úgy értesült, Colin Turkington lehet Oriola csapattársa az Onyx-nál. A 31 éves északír 2010-ben hetedik lett a WTCC-ben, a következő két szezonban során pedig egy-két versenyen vett csak részt a világbajnokságon. Ám ki ne emlékezne a 2011-es vendégszereplésre, amikor Kínában a gyöngécske BMW-vel szorongatta a gyári Chevyket, és végül második lett a második futamon.

Mindkét hírt kéretik szigorúan pletykaként kezelni!

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások