WTCR - Pletyka: Lopezt a Citroenbe
Pletyka: Lopezt a Citroenbe

Pletyka: Lopezt a Citroenbe

LantiLanti
2013/08/06 19:25

Lopez_arg_kupak

Álmos hangulatban vágtunk neki az előttünk álló egy hónapos várakozásnak, aztán a Citroen felkavarta az állóvizet. A közzétett promóciós videóval éppen csak, hogy nem ismerték el hivatalosan, hogy jövőre Yvan Muller lesz Sebastien Loeb csapattársa a gyári alakulatnál.

Sőt, a rangos Autosport magazin azt is megírta, hogy legjobb tudomásuk szerint szerdán hivatalos bejelentés is lesz. Az pedig ugye holnap van.

Közben a TouringCarTimes arról ír, hogy az eddig hivatalosan elismert kettő mellett egy harmadik C-Elysée is elkészülhet 2014-re. Ez már csak azért is valószínű, mert korábban a Chevrolet-nál is elismerték, minimum ennyi autó kell egy eredményes gyári programhoz.

De vajon ki lehet a harmadik citroenes?

A második argentin futam után egy kedves olvasó egy hozzászólásban annyit írt: 'Lopezt a Citroenbe!' Nem tudom, átgondoltan pötyögte-e be ezt, vagy csak így akarta kifejezni, hogy mennyire elégedett Pechito teljesítményével, de én eltöprengtem a dolgon.

Miért ne? Lopez jövőre szívesen jönne, és támogatói is vannak. Termasban megmutatta, hogy már most rendelkezik mindennel, ami egy eredményes WTCC-s szerepléshez kell: gyorsaság, higgadtság, és túraautós tapasztalat mind bőven van a tarsolyában.

Ezt a gondolatot aztán Harry Vaulkhard, a brit Eurosport kommentátora taszította végleg a betűvé válás útjára. Az angol pilóta pontosan ugyanezt a kérdést feszegette már az első futam után.

A Citroen azért jön a WTCC-be, mert remek marketinglehetőségeket lát a bajnokságban. Azért a C-Elysée-t választotta a versenyautó alapjának, mert ez lesz az új, globálisan értékesített típus, amit szeretnének világszerte, de különösen Dél-Amerikában ismertebbé tenni.

Egy ütős dél-amerikai versenyző tehát pontosan illene a képbe a franciáknál.

Figyelünk...

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások