WTCR - Plasztikai sebésznél járt a TCR Volkswagen
Plasztikai sebésznél járt a TCR Volkswagen
Fotó: Volkswagen Motorsport

Plasztikai sebésznél járt a TCR Volkswagen

LantiLanti
2018/01/05 17:39

Némileg átalakított autóval készül a 2018-ban rajtoló WTCR Túraautó Világkupára a Volkswagen Motorsport, amely "kés" alá fektette a rendkívül eredményes Golf GTI TCR-t, és egy esztétikailag kissé átalakított autót ad majd az ügyfelek kezébe.

A Golf jelenlegi változatát 2016-ban küldte csatasorba a gyártó, ám azóta az utcai modell megjelenése átalakul, és most a versenykiadás is megkapja az eddig hiányzó ráncfelvarrást, hogy a lehető legnagyobb mértékben hasonlítson a sorozatgyártású autóhoz.

Az új csomag inkább csak esztétikai célokat szolgál, és leginkább az kocsi aerodinamikai tulajdonságait befolyásolhatja; ám nincs szó a Golf teljesítményét érintő módosításokról. Az új változatot december elején mutatták be az Esseni Autószalonon, a megrendelőknek pedig januártól szállítják ki az első autókat.

"A Golf GTI TCR új megjelenése a Volkswagen Designnal való szoros együttműködés eredménye. Ezzel is szeretnénk kifejezni, mennyire közel áll egymáshoz a versenymodell és az utcai változat. A motor például egy sorozatgyártású erőforrás, amelyen csak kis mértékben kellett változtatnunk, hogy a versenypályára alkalmassá tegyük. Ez is mutatja, hogy a Golf GTI egy tökéletes alap az ügyfél-versenyzéshez" - nyilatkozta Sven Smeets, a Volkswagen Motorsport igazgatója.  

Ha egymás mellé tesszük a régi és az új autót, szembetűnő változtatások a Volkswagen jel alatti traktusban fedezhetők fel. Íme:

Fent a 2017-es, lent az új, 2018-as Golf GTI TCR

A VW Golf komoly eredményeket ért el az elmúlt szezonban, Jean Karl Vernay a Leopard WRT csapat színeiben megnyerte vele a TCR International sorozatot, Kantandhee Kusiri besöpörte vele a TCR Ázsia bajnoki címét, Francisco Abreu a TCR Ibericoban nem talált legyőzőre, a Golf GTI TCR-t pedig az "Év Modelljének" választották a nemzetközi sorozatban.

Hozzászólások