WTCR - Pislákoló remények

Pislákoló remények

LantiLanti
2012/11/16 14:15

Néhány napja már készítettünk egy előzetes számítást arról, hogy milyen eredményekre lenne szüksége Alain Menunek vagy Yvan Mullernek ahhoz, hogy az abszolút papírformát felborítva ellopják a bajnoki címet Rob Huff orra elől. Akkor figyelmen kívül hagytuk az időmérőn szerezhető pontokat, mostanra viszont már azok bekalkulálásával teljesen pontosan megmondható, hogy milyen eredmények vezethetnének a kapitális meglepetéshez. Vagy megfordítva, mi az a minimális teljesítmény, amivel Huff bebiztosíthatja bajnoki címét.

Egy dolog a napnál is világosabb, valami katasztrofálisnak kéne történnie az angollal ahhoz, hogy a svájci vagy a francia ölébe pottyanjon a világbajnoki elsőség. De nézzük a tényeket. Az időmérőn kiosztott pontok után Huff előnye 37 pont Menuvel és 42 Mullerrel szemben.

Ha Menu mindkét futamot megnyeri, akkor Huffnak 14 pontra van szüksége a bajnoki címhez (Menunek lenne több győzelme). Ez lehet: egy 3. hely, vagy egy 4. és egy 9. pozíció. Máshogy fogalmazva, ha az angol akármilyen formában összekapar 14 pontot a két verseny során, akkor semmi sem veheti el tőle az elsőséget.

Ha Menu az egyik futamot megnyeri, a másikon pedig második, akkor Huffnak 7 pont kell az összetett győzelemhez. Ez lehet egy 6. hely, vagy egy 7. és egy 10. pozíció kombinációja.

Ha Menu az egyik futamon nyer, de a másikon csak harmadik, akkor a listavezetőnek 4 sovány pontocska is elég az üdvösséghez. Ez lehet egy 8. vagy két 9. hely.

Ha Menu egyik futamon sem tud győzni, akkor semmilyen körülmények között nem lehet bajnok!

A háromszoros világbajnok helyzete ennél sokkal egyszerűbb, pontosabban sokkal lehetetlenebb.

Ha Muller mindkét futamot megnyeri, Huffnak akkor is elég 9 pont a bajnoki címhez (Mullernek lenne több győzelme). Ez lehet: egy 5. hely, egy 6. és egy 10., vagy egy 7. és egy 9. pozíció összege.

Ha Muller az egyik futamot megnyeri, a másikon pedig második, Huffnak egyetlen pont is elég ahhoz, hogy életében először világbajnok legyen, kivéve ha Menu eredményei fentebb leírtak szerint alakulnak.

Szóval nem túlzás azt mondani, hogy Huff ezt már csak elveszítheti. Persze Makaóban bármi megtörténhet, és az angol nem véletlenül ismételgeti újra megy újra, hogy ami megtörtént Mullerrel Sanghajban, az vele is megeshet Makaón.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások