WTCR - Peugeot-kal indulna a WTCR-ben a DG Sport
Peugeot-kal indulna a WTCR-ben a DG Sport
Fotó: Peugeot Sport

Peugeot-kal indulna a WTCR-ben a DG Sport

LantiLanti
2018/01/12 14:45

Újabb csapat jelentette be, hogy 2018-ban a WTCR Túraautó Világkupában szeretne indulni, a belga DG Sport, amellyel tavaly a TCR Internationalban találkozhattunk, két vadonatúj Peugeot 308 TCR-rel tervez rajthoz állni a WTCC helyét átvevő nemzetközi bajnokságban.

Csak a tisztán látás végett, az autóversenyzéssel foglalkozó csapat hivatalos neve DG Sport Compétition, ezt 2013-ban alapították, vezetője Christian Juspin, és a pályaversenyek mellett a belga ralibajnokságban is jelen van. A háttérben viszont egy ennél sokkal kiterjedtebb cég, a DG Sport áll, amelyet 2008-ban hoztak létre. Foglalkoznak motorsportos rendezvényszervezéssel, főleg motoros élménynapokat  tartanak, de kisebb hosszútávú és történelmi motorversenyeken is részt vesznek.

A DG Sport először a Benelux bajnokságban kóstolt bele a TCR világába egy Opel Astrával, amelyen a WTCC is megjárt Pierre-Yves Corthals és Frédéric Caprasse osztozott (ott párosok indulnak). A duó második lett a versenyzők összetettjében, az istálló pedig harmadik a csapatok között. Ezen felbuzdulva a DG tavaly benevezett a Nemzetközi Sorozatban, ahol a szlovák Mat'o Homola mellett több pilóta is  vezette a csapat másik Opeljét.

Homola számára egy csodás pole-al indult az év Bahreinben, ezt követően viszont elszomorító hercehurca indult az Opel körül, folyamatosan módosítgatták a BoP előírásokat, és ez az egész szezonra rányomta a bélyegét. A szlovák így is szerzett két második helyet, egyet a Salzburgringen, egyet pedig Oscherslebenben, de végül csak 12. lett az összetettben.

2018-ban a csapat tehát márkát vált, ám a Peugeot nem lesz teljesen új számukra. Egyrészt a kezdetek kezdetén is ezzel a márkával versenyeztek még raliban, másrészt tavaly már két kupás 308-assal mentek a Benelux bajnokságban. Idén pedig már szeretnék megvásárolni a francia márka frissen bemutatott TCR autóját. Egyébként, ha jobban belegondolunk, valójában a vállalaton belül váltanának, hiszen 2017 augusztusa óta az Opel is PSA konszernhez tartozik.

A hivatalos bejelentésre ugyan egyelőre nem került sor, ám a csapatfőnök szerint pusztán azért, mert még nem véglegesítették az anyagi hátteret.

"Nagyon bízunk a Peugeot Sport újonnan elkészített autójában, és azt gondolom, gyorsan bejelenthetjük majd a pilótafelállásunkat is. Mivel a TCR Internationalhoz képest a WTCR-ben magasabbak lesznek a költségek, egy kicsit még el kellett halasztanunk a részvételünk formális bejelentését. Viszont egyértelmű számunkra, hogy az FIA Túraautó Világkupában sokkal inkább szem előtt lesznek, és sokkal többet kapnak majd a szponzorok illetve partnerek, ami segíthet véglegesíteni a projektet" - mondta Juspin.

Hivatalosan még egyetlen csapat sem jelentette be, hogy nevezett volna a WTCR-be, ám a pletykák szerint a DG Sport mellett a Münnich Motorsport, a Craft-Bamboo és a Comtoyou is közel áll ehhez.

Hozzászólások