WTCR - O'Young: Sonoma BMW pálya
O'Young: Sonoma BMW pálya

O'Young: Sonoma BMW pálya

LantiLanti
2013/09/06 18:24

OYoung_Arg_csajok

A Túraautó Világbajnokság a hétvégén az Egyesült Államokban, egészen pontosan a kaliforniai Sonoma versenypályáján teszi tiszteletét, ezzel pedig hivatalosan is a bajnokság utolsó harmadába léptünk. A szezonnak ebben a szakaszában már nem annyira a távlati célok megfogalmazása, inkább az eddig történtekkel való számvetés időszerű.

A hongkongi Darryl O’Young elismeri, hogy az idei év nem az elvárásai szerint alakult. Ez azonban nem töri le a lelkesedését, az utolsó négy futamra is nagy elánnal készül, és minden lehetőséget igyekszik megragadni, hogy idén még maradandót alkosson.

 „A pontversennyel már egyáltalán nem foglalkozom. Csak az érdekel, hogy (privát) győzelmekért harcoljak, és dobogóra állhassak. Nem hagyom, hogy egy sikertelen szezon mentálisan gátoljon ebben, ezután is keményen küzdök a céljaimért minden egyes alkalommal, amikor beülök az autóba” – mondta O’Young.

A ROAL Motorsport BMW-jével versenyző pilóta idén csupán négy futamon tudta beverekedni magát az első tízbe, ami összesen hat pontot eredményezett. A privát pilóták értékelésében ezzel a produkcióval jelenleg a hatodik helyen áll, 11 pont a lemaradása a szintén BMW-s olasz Stefano D’Aste-vel szemben.

A felzárkózásra a hongkongi szerint éppen a jelenlegi, sonomai futam lehet a legideálisabb. Azt is kifejtette, hogy miért gondolja így:

„A pálya kimondottan fekszik a BMW-nek. Nincsenek rajta hosszú egyenesek, így az átlagsebesség viszonylag alacsony. Tavalyról úgy emlékszem, az aszfalt elég csúszós, nem tapad túl jól. Az ideális beállítások megtalálásánál erre kell leginkább odafigyelnünk.”

Fotó: WTCC Media

Írta: Major Zoltán

Hozzászólások