WTCR - O'Young a Kínai Túraautó Bajnokságban
O'Young a Kínai Túraautó Bajnokságban

O'Young a Kínai Túraautó Bajnokságban

LantiLanti
2014/04/05 19:10

CTCC_ford

A WTCC-ben ugyan nem talált magának versenyképes (értsd TC1-es) autót a biztos anyagi háttérrel rendelkező hongkongi pilóta, ám a túraautós kaland nem ér véget Darryl O'Young számára, hiszen a Kínai Túraautó Bajnokságban szereplő Changan Ford FRD Team szerződtette őt a 2014-es szezonra.

O'Young négy év után idén főként kényszerből intett búcsút a WTCC-nek, és eddig úgy volt, hogy kizárólag az Endurance Világbajnokságon szerepel majd a szintén ex-túraautó vb-s Bamboo Engineeringnél. Tegnap azonban bejelentette, hogy az Aston Martin GT-s programot a CTCC-vel egészíti ki.

A 34 éves hongkongi ezzel a bajnokság magasan legismertebb és legtapasztaltabb versenyzője lesz, ám ennek ellenére nem számít könnyű menetre.

"Az elmúlt négy év során rengeteg tapasztalatot szereztem a WTCC-ben, és remélem, ezzel a tudással segíthetem majd a csapatot. Ám a CTCC-ben is van több sokat látott pilóta, aki nagyon jól ismeri a futamokat és a pályákat, azért kemény munkára lesz szükség, hogy felvegyem velük a versenyt.

"A Changan Ford Racing Team a CTCC egyik legtapasztaltabb és legeredményesebb csapata, és biztos vagyok benne, hogy versenyképes autót adnak majd" - mondta O'Young.

A Ford Focuszokkal versenyző alakulat az elmúlt években egyeduralkodó volt a CTCC-ben, ám most nagy szükségük volt egy kimagasló képességű pilótára, hiszen a sorozat szervezője új technikai szabályokat vezetett be, amely elsősorban Changan Team ellenlábasainak kedvez.

A Kínai Túraautó Bajnokság április 27-én rajtol Kantonban.

Fotó: Changan Ford FRD Team

[ad#2]

Hozzászólások