WTCR - Oriola: végre közúton

Oriola: végre közúton

LantiLanti
2012/10/01 17:00

Furcsa leírni, de igaz, Pepe Oriola hamarabb állt WTCC dobogón, mint hogy megszerezte a normál közúti jogosítványt. A spanyol pilóta a Túraautó Világbajnokság legfiatalabb versenyzője, szűk három hónapja töltötte be a 18-at, ami Spanyolországban is előfeltétel a jogsihoz. Azóta már a papírokat is megszerezte, úgyhogy reszkethet Barcelona lakossága.

"Végre kimehetek a normál közútra" -lelkendezett Oriola.

Azért neki már valószínűleg nem lesz akkora élmény az utcai kocsikázás, főleg azért, mert a közúton nem kap kék zászlót, aki lassan halad előtte. De a viccet félretéve, Oriola élete legjobb évét futja eddig, már a szezon elején is közel járt a dobogóhoz, Portimaoban pedig végre felállhatott rá, méghozzá a második fokára. Az összetettben hetedik, a Yokohama kupában pedig még van esélye a bajnoki címre, bár Norbi legutóbb Sonomában nagyon elporolta.

Az igazsághoz az is hozzátartozik viszont, hogy az elmúlt két forduló nem sikerült valami fényesre a spanyol tininek, a négy futam során összesen három pontot gyűjtött a Yokohama kupában. Hátránya ezzel 25 pontra nőtt Michelisz Norbival szemben.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások