WTCR - Oriola öccse az ETCC-n
Oriola öccse az ETCC-n

Oriola öccse az ETCC-n

LantiLanti
2013/03/06 07:58

Pepe_Jordi_Oriola

Pepe papa, azaz Pepe Oriola édesapja mindent megtesz azért, hogy fiai kiélhessék autóversenyzői vágyaikat. Megteheti, hiszen nem áll rosszul a család szénája, és ezt mutatja, hogy a jövőben Pepe öccse, Jordi is kiléphet a túraautózás nemzetközi porondjára. A 16 éves tesó szintén a Tuenti Racing Team színeiben indul majd az ETCC-n egy SEAT Leónnal.

Az Oriola család szép emlékeke őrizhet a Túraautó Európa-bajnokságról, 2011-ben ugyanis egy dízel Leónnal Pepe második lett Fabrizio Giovanardi mögött az akkor még egyfordulós Eb-n. Idén már öt kétfutamos versenyből áll majd az ETCC, amely Monzában a világbajnoksággal együtt rajtol, és októberben Brnoban ér véget.

"Az első szezonban a legfontosabb cél az lesz, hogy tapasztalatokat gyűjtsek. Az eredmények nem érdekelnek majd annyira, mint hogy minél jobban hozzászokjak a bajnoksághoz" - idézi Jordi Oriolát a TouringCarTimes.

A két testvér korábban már versenyzett együtt, például tavaly a Barcelona 24 óráson, ahol egy SEAT León Supercopával indultak a Monje családdal közösen. Azon a versenyen a spanyolok kiesetek, Zengő Zoltán viszont Kontra György, Kismarty-Lechner Gábor és Horváth Tamás oldalán második lett a kategóriában. Jordi emellett a francia SEAT León kupában is ment, ahol 16. lett.

"Szívesen lemásolnám a bátyámat, akik két évvel ezelőtt második lett az ETCC-n, úgy, hogy ő volt a bajnokság történetének legfiatalabb versenyzője" - tette hozzá a kisebbik Oriola.

Tavaly egyébként egy másik Tuenti Racing pilóta, Fernando Monje győzött az Eb-n egy dízel Leónnal, ám azt a technikát azóta kitiltották a bajnokságról.

Fotó: Barcelona 24 hours

Hozzászólások