WTCR - Oriola még nem adta fel
Oriola még nem adta fel

Oriola még nem adta fel

LantiLanti
2014/01/23 17:44

Oriola_Prt_auto_mellett

Bár hétről-hétre fogynak a lehetőségek a WTCC-ben, Pepe Oriola úgy tűnik, még nem adta fel a reményt, hogy a 2014-es szezont is a Túraautó Világbajnokságon töltheti. A 19 éves spanyol pilótáról egy kósza pletykát (Onyx Racing) leszámítva nem sok mindent hallottunk az utóbbi időben, de ez nem jelenti azt, hogy ölbe tett kézzel ül otthon.

Oriola tavaly a Tuenti Racing színeiben egy 1.6 turbós SEAT Leónnal vágott neki a szezonnak, amivel Marrakeshben megszerezte élet első WTCC-s futamgyőzelmét. A SEAT azonban egyre kevésbé tűnt versenyképesnek a Chevrolet-k, a Hondák és a Ladák mellett, így az Oriola család mélyebben a zsebébe nyúlt, és Portótól kezdődően kibérelte az RML-től Alain Menu korábbi Chevyét.

A spanyol tini nem is okozott csalódást az elején, az első öt chevys futam mindegyikén az első négyben végzett. A szezon utolsó harmadában már nem volt ilyen sikeres, a makaói kisebb ámokfutással pedig rengeteg rajongó haragját magára vonta.

A chevys befejezés után adta volna magát a lehetőség, hogy 2014-ben is egy Cruze-t vezessen, ám hamar kiderült, a TC1-es autó annyibe kerül, amennyit már a milliomos Pepe-papa sem akar kifizetni. Oriola egy ideig még reménykedett a harmadik Citroen ülésben, amit azonban végül José Maria López kapott meg.

Azóta csend honolt Orioláék körül, egészen tegnapig, amikor napvilágra került egy pletyka, mely szerint a spanyol a nemrég bejelentett titokzatos Onyx-program egyik pilótája lehet. A spanyol tini ezt ma egy rövidke üzenettel toldotta meg a világhálón:

"Éppen keményen dolgozom azon, hogy 2014-ben ott lehessek a WTCC-ben" - írta Oriola.

Egyelőre tehát még maradt remény a spanyol számára; az már más kérdés, hogy ennek mennyire örülnek majd a magyar WTCC rajongók.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások