WTCR - Oriola: ez itt a vég, kedves kuzen
Oriola: ez itt a vég, kedves kuzen
Fotó: WTCC Media

Oriola: ez itt a vég, kedves kuzen

LantiLanti
2014/11/14 13:11

Az időmérő edzést követően véget érhet Pepe Oriola számára makaói WTCC hétvége, a chevrolet-s csapatok ugyanis súlyos alkatréshiánnyal küzdenek az idényzárón, a fiatal spanyol pedig már kétszer is megtörte az autót az edzések során.

Oriola először az FP2-ben verte oda a kocsit az Esses kanyarkombinációban, de akkor a csapata még sikeresen kipofozta a gépet, igaz, ehhez az All-Inkl.com Racingtől kellett kölcsönalkatrészeket kunyerálni. A németek segítettek, ám azzal a feltétellel, hogy amennyiben nekik is szükségük lesz rájuk, úgy Oriola szó nélkül visszaszolgáltatja őket.

Nos, erre úgy tűnik, nem kerül sor, a tavalyi marrakeshi futamgyőztes pilóta ugyanis a Q1 elején megint odaverte az autót a Maternity kanyarban, és ezzel valószínűleg le is rendezte a szóban forgó alkatrészeket, valamint könnyen lehet, hogy vele együtt az egész hétvégéjét. A Campos Racing hivatalosan még nem léptette vissza az kocsit, ám a TouringCarTimes csapattagoktól úgy értesült, minden valószínűség szerint Oriola nem lesz ott a vasárnapi versenyeken.

Neil Hudson az érintettet is megkérdezte az időmérős balesetéről, aki hevesen tiltakozott a többek által megfogalmazott kritika ellen, mely szerint túl hamar akart túl gyorsan menni az autóval.

"Szerintem valami kosz kerülhetett a gumimra, mert nem nyomtam neki nagyon, de egyszer csak a semmiből túlkormányzott lett az autó, és már nem tehettem semmit. Ez a mai a balszerencse napja; még jó, hogy nem vagyok harcban a bajnokságban. Az első baleset az én hibám volt, de utána megpróbáltam óvatosabb lenni, és félretettem két szett új gumit is a Q2-re. Vannak napok, amikor minden összeesküszik ellened, és ez egy ilyen napnak tűnik" - mondta Oriola a TCT-nek.

A fiatal katalán a kézsérüléssel bajlódó Dusan Borkovic helyét vette át a Campos TC1-es Chevyében, miután eredetileg egy TC2T-s SEAT-tal indult volna Makaón.

Hozzászólások