WTCR - Oriola első tesztje
Oriola első tesztje

Oriola első tesztje

LantiLanti
2013/03/12 08:49

Oriola_uj_auto_1

Pepe Oriola is megtette az első kilométereket a 2013-as WTCC szezon előtt, a spanyol pilóta hétfőn Barcelonában tesztelte az új színeket viselő 1.6 turbós SEAT Leónt. A 18 éves Oriola idén is a Tuenti Racingnél versenyez, ám míg a csapat tavaly a SUNRED Engineeringhez tartozott, idén már önálló istállóként indul a SEAT Sport támogatásával.

"Jól működött az autó, egyből helyemen éreztem magam a kormány mögött, úgyhogy egy kiváló szezonra számítok. Tavaly végig harcban voltam a Yokohama kupa elsőségért, és közel jártam a győzelemhez. Ez erőt és önbizalmat ad az új évadra is. A Tuenti Racing Team és a SEAT Sport támogatásával szeretnék tovább fejlődni, és a célom a bajnokság első hat helyezésének egyike lesz" - mondta Oriola az 'fiawtcc.com' oldalnak.

A Tuenti Racing egyelőre csak Oriolát nevezte meg a 2013-as pilótafelállásból, ám várhatóan még egy SEAT-ot indítanak. Tavaly az év második felétől az ETCC-t megnyerő Fernando Monje versenyzett a csapatnál, akinek idén is jó esélye van bekerülni Oriola mellé. A spanyol istálló legközelebb csütörtökön tesztel, Monzában.

Fotó: Pepe Oriola

Hozzászólások