WTCR - Öngyilkos tervből bajnoki cím - történelmi siker egy kínai márkával
Öngyilkos tervből bajnoki cím - történelmi siker egy kínai márkával
Fotó: fiawtcr.com

Öngyilkos tervből bajnoki cím - történelmi siker egy kínai márkával

LantiLanti
2020/01/03 17:03

Azon a bizonyos decemberi vasárnapon itthon minden egy emberről szólt, ám nem csak Michelisz Norbi ért el történelmi sikert Malajziában.

A Cyan Racing behúzta a csapatbajnoki címet, ami több szempontból is rendkívüli eredmény volt. Egyrészt először lett FIA-bajnok valaki egy kínai márkával, a bajnokságban idén bemutatkozó Lynk & Co-val.

Másrészt a svéd csapat lezárt egy igen figyelemreméltó sorozatot: három éven belül két különböző szabályrendszerben és három különböző márkával lettek bajnokok. 2017-ben még a TC1-es Volvo S60-al nyertek a VB-n, tavaly álnév (YMR) alatt győztek Hyundai-al, idén pedig a Lynk & Co-val lettek csapatbajnokok. 

Alexander Murdzevski-Schedvin, a Geely Group Motorsport vezetője elmondta, mindössze 20 hét alatt rakták össze a végleges projektet. Szerinte, ha ezt akkor valaki leírja, azt leginkább egy öngyilkossági tervnek lehetett volna nevezni. Bajnoki cím lett belőle.

Ráadásul egy elképesztő végjátékkal. Sepangba még úgy érkeztek, hogy Yvan Muller és Thed Björk is esélyes volt az egyéni bajnoki címre, amit aztán drámai hullámvasutazással buktak el. 

Borzalmasan sikerült az időmérő, ám Muller zseniális megérzésével szinte egyedül ők választottak jó gumit (négy eső) a második versenyre. Ha nincs a piros zászló, szinte biztosan megnyerik a futamot, és onnan talán egész másként is alakulhatott volna a hétvége. 

Mindezt most újra átélhetitek a Cyan Racing szemszögéből. Jön a "Challenge the World" utolsó epizódja, amely megmutatja belülről a legdrámaibb perceket. 

Hozzászólások