WTCR - Olivier Panis WTCC-t kommentál
Olivier Panis WTCC-t kommentál

Olivier Panis WTCC-t kommentál

LantiLanti
2014/04/06 20:22

Laffite_panis

A Citroen és Sebastien Loeb érkezésével megugrott az érdeklődés a WTCC iránt Franciaországban, és erre a sorozatot közvetítő Eurosport France is reagált, 2014-re jelentősen megerősítették a kommentátor csapatot.

A vezető kommentátor Jacques Leunis munkáját a korábbi F1-es és Le Mans pilóta Olivier Panis segíti majd szakértőként. A 47 éves lyoni születésű Panis 1994 és 2005 között 157 Forma-1-es futamon vett részt, 1996-ban pedig a Ligier színeiben győzött a Monacói Nagydíjon, ahol mindössze heten értek célba.

Később az endurance szakágban is próbára tette magát, az ORECA csapat (ugyanaz az ORECA, amely most a Lada partnere) színeiben négyszer állt rajthoz a Le Mans 24 óráson, és 2009-ben valamint 2011-ben is ötödik lett.

A WTCC minden eddiginél jelentősebb szerepet kap majd a francia Eurosport 2003 óta futó Dimanche Méca névre hallható műsorában, amely 2010-ig a Forma-1-el foglalkozott, azóta viszont általános motorsport magazin lett belőle (mivel a csatorna elveszítette az F1-es jogokat). Utóbbi műsorban a korábbi legendás F1-es pilóta Jacques Laffite is szerepet vállal.

De ha már itt tartunk, idén Ben Constanduros, a WTCC állandó pit-riportere is kollégát kap, méghozzá nem is akármilyet, a korábbi szépségkirálynő Alexandra Legouix segíti majd munkáját a futamok során. Vele, azt hiszem, valamennyi férfi néző jól járt, elég nagy volt az űr Louise Beckett távozása óta, még akkor is, ha Ben kiváló munkát végzett.

Legouix_Arc

Az új francia különítmény már meg is kezdte a felkészülést a szezonra, meglátogatták a valenciai kollektív tesztet, ahol első kézből szerezhettek információkat a csapatokról és versenyzőkről.

Fotó: WTCC Blog

[ad#2]

Hozzászólások