WTCR - Nykjaer: idén minden összeállt

Nykjaer: idén minden összeállt

LantiLanti
2013/05/21 20:10

Nykjaer_aut_auton

Egyelőre nagyszerűen alakul a 2013-as szezon a svéd NIKA Racing és dán pilótájuk, Michel Nykjaer számára. A csapat első teljes szezonját tölti a világbajnokságon, de öt forduló alatt már két futamgyőzelmet is szereztek a Chevrolet-vel.

Ha azt nézzük, hogy a brit Bamboo Engineering több mint három teljes évadot várt az első sikerre, akkor máris nyilvánvalóvá válik mennyire kiváló munkát végez Nicklas Karlsson csapata.

"Az autó nagyon jó, és a bajnokságot is elég jól ismerem. Előnyt jelent, hogy a pályák jelentős részén már jártam, és szinte mindegyikről rendelkezem némi tapasztalattal. Úgy érzem, ezeknek az együtt hatása a siker titka. Minden összeállt ahhoz, hogy eredményesek legyünk."

"A csapat számára még viszonylag új a bajnokság, de keményen dolgoznak, és sok tehetséges ember alkotja a NIKA Racinget" - mondta Nykjaer a WorldTouringCars-nak.

A bajnokság talán új, Nykjaer és az autó viszont nem, hiszen a NIKA tavaly is a dán pilótával és a Cruze 1.6 turbós változatával versenyzett a skandináv bajnokságban.

Ami a salzburgi futamokat illeti, Nykjaer az elsőn a poleból rajtolva megőrizte a vezetést, ám nem tudott nagyon elhúzni Nashtől és a végén voltak meleg pillanatok.

"A kanyarokban nagyon gyors volt az autóm, de amikor az egyenesbe értünk Nash be tudott húzódni a szélárnyékomba, és közel jött hozzám. Az utolsó körökben aztán már nagyon oda kellett figyelnem a gumikra, így a kanyarokban is lassabb lettem, azért volt annyira szoros a vége" - mesélte a dán.

A második futamon is bőven kaszált a pontokból, megelőzte Tarquinit és Oriolát is, a dobogóra azonban már nem ért fel, ötödik lett.

"A második futamon a sikánban nagyon közel voltunk egymáshoz, és ha jól érzékeltem, Yvan Muller megütötte az autóm bal hátulját. Félig leszakadt a lökhárítóm, ami az egyenesekben lassított kicsit az autón. Nagyobb problémát jelentett viszont, hogy a bal hátsó kerekemet is eltalálta, úgyhogy örülök, hogy végül beértem ötödiknek" - zárta Nykjaer.

Egy győzelemmel és egy ötödik hellyel a dán a hetedikről a negyedik pozícióba jött fel az összetettben, és harcban áll az abszolút dobogóért. A Yokohama kupában pedig mindössze nyolc pont választja el az élen álló James Nashtől.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások