WTCR - Nyári teszt a Fordnak

Nyári teszt a Fordnak

LantiLanti
2012/08/03 21:55

Az eredeti tervek szerint a brazil és az amerikai forduló közti időszak a pihenésről szólt volna a Ford Focusszal versenyző Team Aon versenyzői számára, ám az utóbbi néhány futam nem úgy alakult, ahogy kellett volna, így a lazulás helyett munka vár a britekre. A Marokkóban mutatott remeklés óta sem James Nash, sem Tom Chilton nem volt képes tartósan a pontszerző helyekért harcolni, az azóta lefutott 9 verseny során ketten együtt összesen három pontot gyűjtöttek. A legutóbbi brazíliai fordulóban például bántóan tök utolsók voltak.

A láblógatás helyett tehát a csapat ismét beköltözik a snettertoni pályára, és a sonomai verseny előtti hetekben a harmadik Focusszal megpróbálnak kitalálni valamit, hogy közelebb kerüljenek legalább a BMW-khez és a SEAT-okhoz. Merthogy a Chevrolet számukra teljesen elérhetetlennek tűnik, semmi sem lesz tehát a beharangozott nagy Chevy-Ford csatából Sonomában. Mondjuk tegyük a szívünkre a kezünk, erre azért túl nagy esély sosem volt.

"Van még néhány terület, ahol fejlődnünk kell. Ilyen például a végsebesség az egyenesekben, illetve a motorbeállítás. Remélhetőleg sikerül pozitív irányba elmozdulnunk" - mondta Chilton.

"Bízom benne, hogy a hosszú szünetet sikerül kihasználnunk, és tudunk fejleszteni a kocsin. De már csak a saját ligánkban versenyzünk" - utalt Nash arra, hogy inkább magukhoz képest szeretnének fejlődni.

Fotó: fiawtcc.com

Hozzászólások