WTCR - Új pole-pozíciós, és egy halom büntetés a Nordschleifén
Új pole-pozíciós, és egy halom büntetés a Nordschleifén
Fotó: fiawtcr.com

Új pole-pozíciós, és egy halom büntetés a Nordschleifén

LantiLanti
2020/09/25 12:34
Lecsapott a kasza csütörtök este a Nordschleifén, az időmérő edzés után egy halom büntetést osztottak ki, ami jelentősen átalakítja a pénteki első futam rajtsorrendjét. Sajnos magyarok is érintettek a dologban.

Santiago Urrutia valamennyi időmérős körét elvették, mivel az uruguayi pilóta nem állt meg, amikor az FIA technikai ellenőrei kiintették súlylemérésre. Urrutia hamar észrevette a hibát, az időmérőn még rádiózott is erről a csapattal, de már nem volt menekvés.

Urrutia büntetésével márkatársa, Yvan Muller örökölte meg a fordított rajtrácsos pole pozíciót, ám nem Nathanael Berthon indul majd mellőle, az Audist ugyanis szintén elmeszelték a Code 60-as szabály megszegéséért. Ez 600 euróba és hét rajthelybe fájt a franciának. 

A Code 60 egy olyan szabály, amit a WTCR-ben máshol nem alkalmaznak, kicsit a Le Mans-i lassú zónához hasonló. Így aztán nem meglepő, hogy több pilóta is ráfutott az aknára. Sajnos köztük van a Zengő Motorsport Cuprájával kiválóan szereplő Mikel Azcona is. Aki ráadásul korábban még egyet hibázott (bukósisak nélkül hajtott ki a gyorssávra az FP2 végén), így a 6. helyett a 13. helyről indul majd. 

zengo-nordschleife-qp.jpg

Büntetést kapott Kismarty-Lechner Gábor is, mivel az ő Cuprájában motort cseréltek a Zengő Motorsport szerelői, ami automatikus hátra sorolást eredményez (plusz 600 euró, mert a srácok úgy dolgoztak az autón, hogy nem volt berakva a biztonsági rögzítő-bak). Jean-Karl Vernay szintén zenész az Alfa Romeóval, nála is új motor került be. 

Kismához visszatérve, ahogy arra számítani lehetett, annak ellenére, hogy az újonc pilóta elmaradt a kvalifikációs limittől, a felügyelőtestület engedélyezte neki, hogy rajthoz álljon a két versenyen. 

Volt olyan büntetés is, amit visszavontak a kvali után. Eredetileg Jack Young összes körét elvették Code 60 okozásáért, ám a Vukovic Motorsport fellebbezett, mondván a fiatal brit pilóta egy defekt miatt sodródott ki. A felügyelők elfogadták az indoklást, így Young a 11. helyről indulhat. 

Young-nordschleife-Renault.jpg

Hozzászólások