WTCR - Norbinak tetszett a pálya
Norbinak tetszett a pálya

Norbinak tetszett a pálya

LantiLanti
2013/08/02 21:02

Zengo_box_arg

Egy ötödik hellyel kezdte az argentin WTCC hétvégét Michelisz Norbert, ami bizakodásra adhat okot a Zengő Motorsport számára.

A magyar csapat Hondája csúnyán összetört a legutóbbi portó hétvége során, ám a srácok még Portugáliában összerakták, majd a hét során az utolsó simításokat is elvégezték rajta. Az eredmény pedig önmagáért beszél, ismét jó munkát végeztek a zengős fiúk.

Michelisz Norbi a teszt első szakaszát az élen töltötte, ám amikor Chevrolet-k elkezdtek gyorsulni, visszább csúszott. A hajrában azonban ismét sikerült összeraknia egy erős kört, amivel először a második helyre ugrott előre, majd végül ötödikként zárt.

"Ez a pozíció messze jobb, mint amire előzetesen számítottam. Az idők alapján bizakodó vagyok, és az érzés is folyamatosan javult az autóban, úgyhogy örülünk" - mondta Norbi a zengomotorsport.hu-nak.

Bár Tiago Monteiro korábban úgy nyilatkozott, hogy a Termas di Rio Hondo versenypálya a hosszú egyenesek miatt nem feltétlenül kedvez majd a Hondának, Norbi más következtetésre jutott a teszt után.

"A pálya nyomvonala szerintem kedvezni fog az autónak. Nyilván ma nem használtunk új gumit, úgyhogy nem tudjuk hol állunk a Chevykhez képest, de nagyon élvezetes volt a pályán menni."

Az argentin hétvége szombaton magyar idő szerint 14:30-kor az első szabadedzéssel folytatódik.

Fotó: Zengő Motorsport

Írta: Lanti

Hozzászólások