WTCR - Norbi újra a Ringen

Norbi újra a Ringen

LantiLanti
2012/06/09 15:18

Michelisz Norbi újra autóban! A WTCC következő fordulójáig még jó egy hónap hátravan (július 22. Brazília), de nem kell gondolkodnunk a versenyelvonási tünetek kezelésén. Az ápolásban segít: a Superstar Series és Michelisz Norbi! A rendhagyó doktor-páros pedig a lehető legjobb helyen, a Hungaroringen állítja fel mobil rendelőjét. A hír ma délelőtt lett hivatalos, így hívtuk is Norbit gyorsan, hogy a részletekről faggassuk.

Mesélj, hogyan kerültél a sorozatba?

Monzában kerestek meg először a szervezők azzal, hogy szeretnék, ha indulnék a hungaroringi futamon. Szívem szerint azonnal igent mondtam volna, de mivel a szerződésem szerint csak BMW-t vezethetek, így meg kellett várnunk, amíg a szervezők elintézik nekem a megfelelő autót.

És csak most lett biztos, hogy tudsz BMW-vel menni?

Nem, már néhány hete, ha jól emlékszem, Szlovákia környékén jelezték, hogy a csapatom, a Scuderia Giudici BMW M3-asával versenyezhetek. Innen is köszönöm nekik, hogy segítenek, bár nem gondolom, hogy olvasni fogják ezt az interjút.

Naa, az nem olyan biztos. Lehet, hogy a kedvükért még olaszra is lefordítjuk. De nem is ez a lényeg, inkább azt mondd el, tudsz-e majd tesztelni?

Sajnos egyre inkább úgy néz ki, hogy nem. Eredetileg kipróbálhattam volna az autót, de a jelek szerint ez nem fog összejönni.

És van bármilyen információd a kocsiról?

Cerquivel (ROAL Motorsport, WTCC) beszéltem nemrég, ő jól ismeri ezt a sorozatot, hiszen tavaly ott lett bajnok. Azt mondta, hatalmas a különbség a két BMW között, a 320TC, amivel a WTCC-ben megyünk, sokkal gokartosabb, sokkal könnyebb, mint az M3. De azt is mondta, hogy az ereje kárpótol majd mindenért és tanácsolta, hogy készüljek fel a sebesség adta hihetetlen élményre. A Hungaroringen, a célegyenes végén 250 körül vagy afölött lesz a sebességem.

Izgulsz?

Inkább izgatott vagyok. Nagyon örülök, hogy megint a Hungaroringen versenyezhetek.

Mit gondolsz, mennyire szól ez a felkérés az autóversenyző Michelisz Norbertnek és mennyire a magyar hős Michelisz Norbinak?

Inkább az utóbbi. Ez a sorozat viszonylag ismeretlen Magyarországon, gondolom, jól jön nekik valaki, aki miatt kijönnek a nézők a ringre.

A WTCC-ben nem jelent gondot, hogy szezon közben máshol versenyzel?

Nem, nincs kizárólagosságom.

Zengő Zoli mit szólt a felkéréshez?

Nagyon örült neki, az egyeztetések nagyrészt a csapaton keresztül zajlottak, szóval sokat segített, szokás szerint.

Egy-egy ilyen beugrás esetén lehet saját magaddal szembeni elvárásokról beszélni? Főleg úgy, hogy idegen autóval mész?

Ez nagyon nehéz. Rengeteg kiváló versenyző van a mezőnyben; felesleges arról beszélni, hogy őket esetleg befoghatnám. Mondjuk azt, hogy szeretnék a legjobb tízben benne lenni.

Így legyen!

Írta: Kőváry Anett

Hozzászólások