WTCR - Norbi nyerte a warm up-ot is!!
Norbi nyerte a warm up-ot is!!

Norbi nyerte a warm up-ot is!!

LantiLanti
2013/09/22 05:42

Michelisz_Jpn_autoban

Bár mi nem nagyon szoktunk kételkedni Michelisz Norbi szavaiban, most már külföldi barátaink is láthatják, nem egyszerű mellé-duma volt, amikor a zengős pilóta tegnap a megnyert időmérő után azt nyilatkozta, bizakodó, mert versenytávon még jobb a Honda mint egy körön.

A vasárnap reggeli bemelegítő edzés egyik lényege, hogy a csapatok ilyenkor "felteszik" és utoljára kipróbálják a versenybeállításokat, a pilóták féket vasalnak, és esetleg megpróbálnak pár körön keresztül egyenletesen magas tempót autózni. Ha itt jól megy a kocsi, akkor valószínűleg jól sikerült a verseny setup.

Michelisz Norbi teljesítménye több mint biztató, a futamra belőtt narancs-fekete Hondával két tizeddel ment jobb időt, mint márkatársa, Tiago Monteiro. Egy 2.2 km-es pályán ez már számottevő különbség.

Tom Coronel is jól melegített, a második futamon a második helyről induló BMW-s ezúttal a harmadik idővel zár. Bizakodhatnak a bajor márka pilótái, Mehdi Bennani lett ugyanis a negyedik, Charles Kaki Ng pedig ismét meglepetést okozott, egy hatodik időt autózott.

James Thompson szokásához híven jól ment a warm up-on, ez most egy ötödik pozíciót ért, a háromszoros világbajnok Yvan Muller pedig egy hetedik idővel hangolt a két futamra, amely során ismét lesz esélye megszerezni a világbajnoki címet. Ehhez az kell, hogy Suzuka után 110 pontos vagy annál nagyobb előnye legyen az üldözőkkel szemben. Mivel jelenleg 146 ponttal vezet Gabriele Tarquini (aki kilencedik lett) előtt, az olasznak 36-tal több pontot kéne gyűjtenie, hogy versenyben maradjon.

Muller már az első futam után négyszeres világbajnok lehet, ha Tarquini nem tud 11 pontot faragni a lemaradásból. Tekintve, hogy Muller a negyedik, a maestro pedig a nyolcadik helyről indul, szerintem jobb, ha már most elkezdik polírozni a "koronát".

A warm up végeredménye:

Suzuka_wup

Célegyenesbe fordult tehát a nagy nap. A folytatásban: 6:45-től bemelegítő edzés felvételről az Eurosporton, 7:15-től pedig már jön is az első futam, ahol Micheliszé a POLE!!!

Fotó: WTCC Media

Írta: Lanti

Hozzászólások