WTCR - Norbi 10. a teszten

Norbi 10. a teszten

LantiLanti
2012/09/22 08:06

Michelisz Norbi a 10. időt érte el a WTCC első amerikai edzésén, és ezzel a privát mezőnyben hatodik, a BMW-sek között pedig harmadik lett. A súlycsökkenés előnye egyelőre nem látszik a bajor autókon, hiába futhatnak 20 kilóval a gyári minimumsúly alatt, a 320TC-k egyelőre elmaradnak a Chevrolet-éktől és a SEAT-októl.

A sonomai tesztet Alex MacDowall nyerte a privát Bamboo Chevrolet-vel, három tizeddel megelőzve a SEAT-os Pepe Oriolát és nem kis meglepetésre Fernando Monje végzett a harmadik helyen, majd' hét tized lemaradással. A teszt elején még az összetettet vezető Yvan Muller állt az élen, ám Oriola hamar átvette a vezetést, és a fél óra nagy részében az ő nevével kezdődött a tábla. A hajrában MacDowall futott egy 1:48.281-es kört, amivel átvette a vezetést, a többieknek azonban már nem maradt idejük javítani.

Hat perccel a teszt vége előtt ugyanis a WTCC 50 éves újonca, a Proteam csapatná debütáló Felice Tedeschi összetörte a BMW-t, aminek piros zászló lett a vége, az edzést pedig már nem indították újra. A BMW-sek között Stefano D'Aste lett a legjobb, Alberto Cerqui és Norbi előtt; a Yokohama kupában pedig MacDowall, Oriola, Monje, D'Aste, Cerqui és Michelisz lett a sorrend. A MacDowall (21), Oriola (18), Monje (19) hármas a WTCC történetének legfiatalabb Top3-ját hozta össze.

Tedeschi egyébként nagyon nem találta a helyét a BMW-ben, a kettes kanyarban háromszor pördült meg, a "mindent eldöntő" baleset viszont a négyesben történt. Az autó fel is borult, és olyan súlyosan megsérült, hogy az olasz pilóta számára 24 perc után véget is ért az amerikai hétvége. A Proteam tehát ismét egy autóval, Mehdi Bennanival vág neki a hétvége jelentős részének.

A Bamboo Engineering az utolsó pillanatban hozta nyilvánosságra beugró pilótáját, Pasquale Di Sabatino helyét Sonomában Robb Holland veszi át. Az amerikai versenyző legutóbb a BTCC-ben szerepelt (Team HARD - Honda Civic), az Infineon Racewayt pedig nagyon jó ismeri a Pirelli World Challenge-ből. A WTCC történetének első amerikai pilótája közel négy másodperces lemaradással a 21. helyen zárta a tesztet. A TouringCarTimes azt is kiderítette, hogy Di Sabatino távolmaradása mögött anyagi gondok állnak, és az olasz valószínűleg idén már nem tér vissza a világbajnokságra.

A teszt előtt az is kiderült, hogy a Chevrolet Europe Motorsport vezetője, Eric Néve októbertől a HWA AG alkalmazásába áll, és csapat DTM-es valamint Forma-3-as programjain fog dolgozni. Erről később részletesen is írunk.

A sonomai teszt végeredménye:

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások