WTCR - Nincs veszélyben a Salzburgring
Nincs veszélyben a Salzburgring

Nincs veszélyben a Salzburgring

LantiLanti
2013/05/25 12:42

Salzburg_general

A 2014-es WTCC naptárban is helyet kaphat a Salzburgring, miután a karakteres osztrák versenypályán ismét két fordulatos és izgalmas versenyt láttunk. Akárcsak egy éve, a második futamon megint új győztest avattak (James Nash), és újra egy olyan csapat nyert (Bamboo), amely még sosem állhatott a dobogó tetején.

A hétvége során, és különösen a botrányos időmérő edzést követően olyan vélemények is elhangoztak a paddockban, hogy az egész bohózat a pálya rossz vonalvezetésének volt köszönhető. Mint ismeretes a Q2 végén a versenyzők lassan vonatozva haladtak a pályán, mert senki nem akarta felvállalni a mozdony szerepét, azaz nem akart szélárnyékot adni a többieknek.

Bár akadtak olyanok, akik kitették volna a Salzburgringet a naptárból, a WTCC promótere máshogy látja a helyzetet.

"Egyáltalán nem látom okát, hogy miért ne térnénk vissza. Szerintem a pálya vonalvezetése tökéletes, ez egyike legjobb a tradicionális túraautó pályák közül. Ugyan voltak olyan újságírók, akik kritizálták a pályát, és a vonalvezetést tették felelőssé a kialakult helyzetért, szerintem azonban nincs igazuk" - idézi Lottit a Motorsport-Total.

Annyi biztos, hogy az eddigi két salzburgi hétvége izgalom és kiszámíthatatlanság szempontjából minden igényt kielégített. Tavaly a második futamon egyre-másra kapták a defekteket az esélyesek, idén pedig a megbolondult időmérőt követően az legjobbak mindkét futamon a középmezőnyből voltak kénytelenek felzárkózni.

Egyelőre tehát úgy tűnik, 2014-ben is meglátogatják a túraautók az összehajtott virsli-pályát.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások