WTCR - Ng: mint egy bajnokautó

Ng: mint egy bajnokautó

LantiLanti
2013/03/04 19:31

Ng_teszt_svk

Közeledik a 2013-as szezon rajtja, és ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a WTCC-s csapatok egyre-másra tesztelnek Európa különböző pályáin. A BMW 320 TC-kkel versenyző Engstler Motorsport például ma és holnap a Szlovákiaringen köröz az jól kipróbált bajor technikával. Az első nap problémamentes volt a két pilóta számára, Charles Kaki Ng pedig küldött nekünk pár fotót, és mesélt a tapasztalatokról.

"Az első két etap során inkább csak bejárattuk az autót. A tél folyamán a szervizcsapatom Jon Yates vezetésével teljesen szétbontotta, majd újra összerakta az autót, így az elején kipróbáltuk, hogy minden rendben működik-e. Ezután különböző fékerő elosztásokat próbálgattam, illetve futómű beállításokat teszteltünk" - mondta Ng a Túraautó Hírblognak.

A hongongi pilóta nagyon elégedett volt az első napon elvégzett munkával, főleg mivel a pályán elért eredmények is biztatók voltak.

"A BMW úgy ment, mint egy bajnokautó, az ég világon semmi problémám nem volt vele. Nagy-nagy köszönet a srácoknak. A vezetési stílusom is sokat fejlődött azóta, hogy legutóbb a Szlovákiaringen jártam, érettebb lettem. Ezt mutatják az eredmények is, hiszen ma használt gumin jobb köridőt mentem, mint tavaly az időmérő edzésen. Elég vicces, nem? Már nagyon várom, hogy kezdődjön a szezon, és lássam, hol állok a többiekhez képest" - mesélte Ng.

Az Engstler Motorsport idén is két autóval szerepel majd a WTCC-ben, Ng mellett a csapat rutinos tulajdonosa, Franz Engstler vezeti a másik BMW-t, aki idén hetedik világbajnoki szezonját kezdi. A hongkongi mellett a német is tesztel a Szlovákiaringen.

Ng_teszt_svk_3

Ng_teszt_svk_2

Fotó: Charles Kaki Ng

Hozzászólások