WTCR - Ng első idei pontja

Ng első idei pontja

LantiLanti
2012/11/06 18:16

Charles Kaki Ng idei első WTCC-s pontjait szerezte a hétvégén, pedig annak ellenére, hogy hongkongi, ő sem versenyzett még a sanghaji f1-es pályán. A Team Engstler pilótája kiváló driftes, még az Egyesült Államokban is megállta a helyét, ám tavaly a szezon vége felé belekóstolt a WTCC-be, és annyira megtetszett neki a dolog, hogy az egész idei szezonra összeszedte a pénzt.

Tavaly élete negyedik WTCC-s futamán pontot szerzett, ám mivel az első kettőn még a teljesen esélytelen szívó 2000-es BMW-vel ment, gyakorlatilag mondhatjuk, hogy élete második versenyén bekerült a legjobb 10-be. A kiváló kezdés után sokan arra számítottak, hogy a csapatfőnök Franz Engstlerhez hasonlóan a kis Ng is rendszeres pontszerző lehet, ám az idei szezon nem a várakozásoknak megfelelően alakult. Eddig egyszer sem sikerült bekerülnie a Q2-be, és a top10-től is elmaradt, legjobb eredménye három 13. hely volt Kína előtt.

A sanghaji forduló sem diadalmenetként indult Ng számára, csak a 18. pozíciót szerezte meg a Q1-ben. Az első versenyen azonban nagyon okosan ment, ügyesen helyezkedett a rajt utáni balesetben, és a többiek büntetéseinek is köszönhetően végül megkaparintotta a 10. helyet, és vele együtt első idei pontját. A második futam már nem alakult ilyen jól, ott 23. lett a hongkongi.

"Hihetetlen! Első alkalommal mentem a Shanghai International Circuit-en, és megszereztem az első idei pontomat a WTCC-ben, miután tizedik lettem a hazai versenyemen. Szeretném megköszönni a munkát a csapatomnak, a legjobb csapatnak, A csapatnak. Nagyon várom a makaói finálét" - értékelt röviden Ng.

A hongkongi egy videót is közzétett az interneten, amit érdemes megnézni.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások