WTCR - Nem tudsz olyat borulni, mint Alonso! Coronel: fogd meg söröm!
Nem tudsz olyat borulni, mint Alonso! Coronel: fogd meg söröm!
Fotó: Tom Coronel Racing

Nem tudsz olyat borulni, mint Alonso! Coronel: fogd meg söröm!

LantiLanti
2020/01/16 14:15

Mint évek óta mindig, Tom Coronel ezúttal is a Dakar ralin tölti a januárt, ahol a tavalyi évhez hasonlóan ikertesójával, Timmel együtt megy egy saját építésű autóval, amit a The Beast (a szörny) becenévre kereszteltek. 

Dakar márpedig nincs kalandok nélkül, főleg, hogy idén teljesen új terepen, Szaúd Arábiában megy a verseny. Coroneléknek is kijutott a balhékból, de ami a legfontosabb, még mindig versenyben vannak.

Pedig a szerdai szakasz sokakon majdnem kifogott. A  kétszeres Le Mans 24h győztes és F1-es világbajnok Fernando Alonso borulása bejárta az egész világot. A spanyol klasszis eddig pompás Dakart fut, de bajok nem kerülik el. Korábban egy műszaki hiba miatt szedett össze több óra hátrányt, most viszont ő hibázott. 

De nem Alonso volt az egyetlen, aki kicentrifugálta az autót szerdán, Coronelék is borultak. Ahogy a pilóta, Tim fogalmazott: "toltunk egy Alonsót."

"Remekül mentünk, de egy ponton kicsit túl gyorsan jutottunk át egy dűnén, és felborultunk. Egy pillanat alatt a feje tetején állt az autó, de szerencsére a Szörny erős, és hamar visszakerült a talpára. Mondjuk alaposan megsérült, hiányzott az egyik oldalablak, és mindenhol kapott a karosszéria. Egyes alkatrészeket és a vontatókötelet elég messze találtuk meg az autótól" - mesélte Tim. 

És nem ez volt a holland ikerpár első balhéja az idei Dakaron.

Navigációs kalandok. "B+! Szeretlek!"

Amikor egy kerék gyorsabb, mint a másik három:

Az igazi Dakar szellem! Egy bajbajutott quados kimentése:

Járulékos veszteség: oda az egyik kamera...

Hozzászólások