WTCR - Nem sérült súlyosan a két Lada
Nem sérült súlyosan a két Lada
Fotó: WTCC Media

Nem sérült súlyosan a két Lada

LantiLanti
2014/05/28 19:32

Látványos balesetet szenvedett a múlt hétvégi második salzburgi WTCC futamon a Lada Sport Lukoil csapat két gyári pilótája, James Thompson és Rob Huff számára az első kanyarig sem tartott a versenyt. José Maria Lopez a leszorította a fűre Yvan Mullert, aki csúszkálva tért vissza a pályára, és majdnem nekiment Thompsonnak. Az angol menekülőre fogta, és jobbra húzta az autót, ám a másik oldalán már Huffy terpeszkedett. A két Granta összeért, majd az egyik a jobb, a másik a bal oldali szalagkorlátnak csapódott.

Szerencsére hamar kiderült, mindkét pilóta ép bőrrel megúszta az esetet, az autók viszont nem néztek ki valami jól. Felködlött előttünk Tom Coronel marrakeshi zúzása; a holland ugyanúgy a rajtnál ütközött Mehdi Bennanival, és csak a hungaroringi versenyre sikerült összelegózni az autót.

A Lada viszont szerencsésebben járt, tudtuk meg az orosz istálló csapatmenedzserétől.

"Szerencsére a két autó nem sérült olyan súlyosan, mint amilyennek először tűnt. Természetesen így is rengeteg munka vár ránk, de ami a legfontosabb, mindkét kasztni sértetlen maradt" - mondta Max Maximenko a WTCC Blognak.

Ez nagyon jó hír, hiszen Coronelék számára is az jelentette a legnagyobb problémát, hogy a kasztnit Angliába kellett szállítani, ahol kijavították a rajta keletkezett sérüléseket. A Ladánál a jó öreg Max rögtön a balesetek után elkezdte kidolgozni a mentőtervet.

"A szerelőcsapat már Moszkvában van, a két kamion pedig két sofőrrel szintén elindult az orosz főváros felé. Én Magny-Cours-ban készítem elő a moszkvai és a spai futamra a tartalék alkatrészeket. Hétfő reggel kezdjük el összerakni az autókat a Moscow Raceway-en."

Ráfért ez a kis megkönnyebbülés a Lada csapatra, hiszen jövő hétvégén a hazai versenyüket rendezik, ahol mindenképpen szeretnék megmutatni a főnökségnek, van értelme tovább támogatni a WTCC-s programot. Az előzetes tervekkel ellentétben viszont változatlan formában mennek majd a Granták Moszkvában.

"Sajnos nem tudunk új fejlesztéseket bevetni Moszkvában és Spaban sem" - zárta Maximenko.

A Lada Sport Lukoil csapatmenedzsere korábban a WTCC Blog kérdésére az argentínai hétvégére valószínűsítette az első komolyabb csomag érkezését.

Hozzászólások