WTCR - Nekünk nem kell Chevy

Nekünk nem kell Chevy

LantiLanti
2012/07/10 15:18

Múlt héten döbbent le a WTCC világa a Chevrolet bejelentésén, miszerint az amerikai autógyár kivonul a túraautó-világbajnokságból és inkább más sorozatokra koncentrál. Michelisz Norbi szerint nincs túl jó üzenete a döntésnek; kíváncsiak voltunk, hogy Zengő Zoli mit gondol az így kialakult helyzetről.

"Sajnálom, hogy így döntöttek. A gyári támogatás megszűnése szerintem egyértelműen a kisebb csapatoknak kedvezhet, de azt ne felejtsük el, hogy ez a három Chevy azért a mezőnyben marad. Világbajnok technikát hagynak hátra, ami még akkor is versenyképes, ha a következő időszakban nem hajtanak végre extra fejlesztéseket.  Elképzelhetőnek tartom, hogy az RML azt mondja majd: minden változatlanul megy tovább. Egyedül a pilóták személye lesz kérdéses."

Mi lesz, ha azt mondják Norbinak, gyere, légy az egyik versenyzőnk?

"Akkor leülünk tárgyalni és meghallgatjuk, milyen feltételeket kínálnak. Nekünk az a célunk, hogy Michelisz Norbertből világbajnok legyen, akár egy BMW, akár egy Chevrolet volánja mögött."

Ez akár azt is jelentheti, hogy a Zengő Motorsport esetleg Chevrolet-re cseréli Norbi BMW-jét?

"Azt gondolom, hogy nekünk most nem kell Chevrolet. Ugyanabban a leszállóágban lesznek most, amiben a BMW volt. Eközben új autók is érkeznek, például a Honda, vagy a Volvo, ami állítólag szeretne visszatérni. Így most az új autógyárak, az új fejlesztések kerülnek a középpontba, mialatt a BMW úgymond „titokban”, a reflektorfényen kívül tud új technikákat kipróbálni. Továbbra is úgy gondolom, hogy a BMW a mezőny legversenyképesebb autója, amit folyamatosan bizonyítanak az eredmények."

Vagyis az elmaradt fejlesztések ellenére is kitartotok a BMW mellett, és nem társulnátok mondjuk a Hondával sem?

"Bármi benne van a pakliban."

Meglehetősen diplomatikus válasz…

"Azt mondom, hogy ha kapunk ajánlatot, akkor nyilván elgondolkodunk rajta. A Honda új autóval jön, nem lehet tudni, mennyire lesz versenyképes, ahogyan azt sem, hogy egy esetleges együttműködéskor milyen szerepet szánnának nekünk. Csak tesztalanyok lennénk, vagy versenyzővel gondolkodnak rajtunk? Kevés még a konkrétum. A BMW pedig több helyen is megmutatta, hogy fejlesztés nélkül is versenyképes."

Hogyan készültök a következő, brazíliai hétvégére?

"Csütörtökön tesztelünk Szlovákiában. A Hungaroringtől is kaptunk egy nagyon kedvező ajánlatot, de nekünk most a hosszú, elnyújtott kanyarokban kell az extrém beállításokat próbálni. A SzlovákiaRing pedig karakterisztikájában nagyon hasonlít a még hátralévő, tengeren túli pályák vonalvezetéséhez."

WTCC legközelebb július 20-án, a brazíliai Curitibában. Kezdjük mááááááár!

Fotó: fiawtcc.com

Írta: Kőváry Anett 

Hozzászólások