WTCR - Négy napot tesztelt a Lada
Négy napot tesztelt a Lada

Négy napot tesztelt a Lada

LantiLanti
2013/03/03 13:26

Lada_teszt

Bár nehézkesen kezdődött, végül eredményesen zárult a Lada gyári csapatának négynapos franciaországi tesztje. Hétfőn a havazás miatt csak délután tudtak menni az autóval, utána azonban jelentősen javult az időjárás, így James Thompson és Alekszej Dudukalo is keményen pörgethette a kilométereket a Grantába. A brit versenyző már több ezernél tart, és csütörtökön úgy érezte, megint sikerült előre lépniük a kocsival.

"Alapvető dolgokat próbáltunk ki, amelyekkel sikerült a helyes irányba elmozdulnunk. A Granta egyik erőssége, hogy ez egy kisméretű autó, és kedvezők a légellenállási adatai. Reményeink szerint sikerül ezt maximálisan kihasználni a jövőben, és nagy végsebességeket tudunk majd elérni. De a gyors irányváltásokra is jól reagál a kocsi, és a lassú kanyarokban is kedvezően viselkedik. Úgyhogy összességében nagyon is pozitív élményeket szereztem, és még van pár érdekes műszaki megoldás, amit ezután fogunk kipróbálni" - mondta Thompson.

Thompson_lada_autoban

A Lada gyári csapatának másik pilótája, Alekszej Dudukalo először ülhetett bele az S2000-es Grantába.

"Először próbáltam ki az autót, és először mentem Magny-Cours-ban is. Azt kell mondjam, hogy tetszett a Granta. Gyors az autó, és jól reagál a változtatásokra. Sikerült behangolni a saját vezetési stílusomhoz, és jól érezhető volt, amikor állítottunk valamin. Ez magabiztosság tesz. Először dolgoztam az új versenymérnökömmel, Arnaud Elizagaray-jal, és jól megértettük egymást" - mesélte Dudukalo.

A Hondához hasonlóan a Lada is tervez még egy utolsó tesztet a monzai idénynyitó előtt.

"Rengeteg hasznos dolgot tanultunk most is az autó képességeiről, és közel járunk az optimális beállításokhoz. Még egy utolsó tesztünk lesz valamikor március közepén" - erősítette meg Victor Shapovalov, csapatfőnök.

Sőt, az sem teljesen kizárt, hogy közös helyszínen, hiszen Dudukalo korábban úgy nyilatkozott, szívesen összemérnék magukat a konkurenciával a szezonkezdet előtt.

Fotó: Lukoil Racing

Hozzászólások