WTCR - Naptár 2013 - v3.0

Naptár 2013 - v3.0

LantiLanti
2012/11/23 20:05

Orosz barátaink egy új, eddig még nem látott 2013-as naptártervezetet tettek közzé, amelynek forrását nem közölték, és mivel más helyen eddig még nem jelent meg, kéretik nem biztosra venni. A szerző szerint a WTCC szervezői úgy döntöttek, hogy mivel 2013-ban - valószínűleg - csak két gyári csapat lesz (Honda és Lada), megpróbálnak kedvezni kicsit a szűkösebb költségvetéssel rendelkező privát istállóknak, és elhalasztják a fordulók számának növelését. A v3.0-as naptárban már csak 12 helyszín található, illetve két jelentősebb változás a v2.0-hoz képest.

Egyrészt kikerült az idénynyitó barcelonai hétvége, és eltűnt a március 10-ei időpont is, a szezon két héttel később Monzában rajtolna. Április hetedikén, ahol eddig a "később megnevezendő helyszín" szöveg szerepet, ebben a tervezetben már Marrakesh neve áll, úgy tűnik tehát, nem szabadulunk meg az afrikai rémálomtól. Kisebb jelentőségű változás még, hogy egy héttel előrébb hozták a sonomai verseny időpontját.

Ha ez marad a végleges tervezet, akkor Nagy-Britannia és Németország után egy harmadik hagyományos helyszín is eltűnik a WTCC naptárból, Spanyolországban ugyanis 2005 óta minden évben rendeztek versenyt.

A 2013-as előzetes naptár v3.0

Március 24. – Monza, Olaszország

Április 7. – Marrakesh, Marokkó

Április 28. – Szlovákiaring, Szlovákia

Május 5. – Hungaroring, Magyarország

Május 19. – Salzburgring, Ausztria

Június 9. – Moscow Raceway, Oroszország

Június 30. – Portó, Portugália

Július 21. – Curitiba, Brazília

Szeptember 8. – Sonoma, USA

Október 13. – Sanghaj, Kína

Október  27. – Suzuka, Japán

November 17. – Makaó, Kína

Még egyszer leszögezném, ez a tervezet még egyetlen nemzetközi oldalon sem jelent meg, úgyhogy csak érdekességképpen tettük közzé.

FONTOS! Kérlek, állítsd be a Facebook Oldalon az értesítések küldését. Részletek ITT.

Fotó: WTCC Media

Hozzászólások