WTCR - Nagyott bukott a Citroen
Nagyott bukott a Citroen

Nagyott bukott a Citroen

LantiLanti
2013/02/13 12:38

Citroen_WRC

Komoly vesztességgel zárta a 2012-es évet a PSA, a Peugeot és Citroen anyacége, a hivatalos jelentés szerint a franciák több mint öt milliárd eurót buktak tavaly. A Motorsport-Total újságírója, Stefan Ziegler így azon elmélkedik, veszélybe sodorhatják-e a 2014-re tervezett WTCC-s programot a gyártó problémái.

A Túraautó Világbajnokság szervezői mindent megtettek annak érdekében, hogy kedvezzenek a Citroennek, többek között az ő kedvükért hozták előre egy évvel 2015-ről 2014-re az új technikai szabályok bevezetését. A francia gyártó ugyanis a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeböt is hozná magával a WRC-ből, aki marketing szempontból óriási lökést jelentene a WTCC számára.

Kérdés azonban, hogy ekkora veszteség láttán az igazgatótanács hajlandó lesz-e zöld utat adni egy ilyen költséges motorsport beruházásnak? Márpedig az ő jóváhagyásuk nélkül nincs program, azt Yves Matton, a Citroen sportigazgatója is leszögezte. Sebastien Loeb korábban a Motorsport Aktuellnek úgy nyilatkozott: "a WTCC az egyetlen logikus megoldás arra, hogy továbbra is aktív versenyző maradjak a márkával", ám az sem kizárt, hogy ekkora bukó láttán a franciák inkább elállnak ettől a lehetőségtől.

Egy biztos, amíg az igazgatótanács nem határoz, semmiben sem lehetünk biztosak, a késlekedés pedig általában nem jó jel a motorsportban, gondoljunk csak a Volvóra.

Fotó: WRC

Hozzászólások