WTCR - Nagy Norbiék korábbi ellenfele a második vila reali szabadkártyás
Nagy Norbiék korábbi ellenfele a második vila reali szabadkártyás
Fotó: acisport.it

Nagy Norbiék korábbi ellenfele a második vila reali szabadkártyás

LantiLanti
2018/06/01 11:10

Róla sem hallottunk sokkal többet, mint az egy hete bejelentett Edgar Florindóról, úgyhogy jobb híján csak a tényt rögzíthetjük: José Rodrigues lesz a második szabadkártyás versenyző az Oscaro WTCR Túraautó Világkupa portugáliai állomásán.

A 28 esztendős pilóta - teljes nevén Antonio José Costa Martins Barros Rodrigues - 2016-ban tűnt fel először a nemzetközi porondon, amikor két versenyen állt rajthoz a TCR Benelux bajnokságban. Tavaly ott volt az ETCC vila reali fordulóján (Target - Honda Civic, kétszer 4.), és szintén a spanyol csapattal indult az ADAC TCR bajnokság 10 hétvégéjén, ahol legjobb eredménye egy negyedik hely volt Oscherslebenben.

Idén a olasz TCR bajnokságba szerződött, ahol - még mindig a Target színeiben - jelenleg a hatodik helyen áll. Legjobb eredményét a Paul Ricardon érte el, ahol a második futamon harmadikként intették le a Hondával.

"Boldog vagyok, hogy bejelenthetem, ott leszek a WTCR vila reali versenyén. Gyermekkori álmom volt, hogy egyszer eljussak egy FIA bajnokságba, és csodálatos dolog, hogy rajthoz állhatok a túraautózás "F1"-ében. Ez a megkoronázása annak a munkának, amit néhány éve elkezdtünk, és amit a támogatóimmal együtt nagy lelkesedéssel végeztünk. Büszkeséggel tölt el, hogy képviselhetem Portugáliát" - írta Rodrigues a közösségi oldalán.

A bejelentésből viszont nem derül ki, melyik csapatnál és milyen autóval áll rajthoz; erre a hírre még várnunk kell. A vila reali fordulót június 23-24 között rendezik. 

rodrigues_arc_ita.jpg

Hozzászólások