WTCR - Nagy Norbi remeklése képekben
Nagy Norbi remeklése képekben
Fotó: MGS Racing

Nagy Norbi remeklése képekben

LantiLanti
2014/06/21 17:23

Egyelőre még várjuk az információkat Nagy Norbitól és csapatától, ám azt már most kijelenthetjük, kiválóan alakult a 19 éves magyar pilóta szombati napja Spa-ban. A tavaly és idén is az ETCC-ben versenyző Nagy autójában pénteken motort kellett cserélni, azóta viszont megfontolt lépésekkel haladt előre bemutatkozó hétvégéjén.

A szombat délelőtti szabadedzéseken végre gyűjthette a kilométereket a TC2T-s autóval (most először szerepet 1.6 turbós ex-WTCC-s technikával), az FP1-en kilenc, az FP2-n pedig 11 kört tehetett meg, amivel mindkét alkalommal a legszorgalmasabbak közé tartozott.

Fiatal és újonc versenyzőként a tapasztalatszerzést tűzte ki célul erre a hétvégére, ám jó viszonyítási alapul szolgált neki csapattársa, John Filippi, aki szintén egy 1.6 turbós SEAT Leónt vezet idén a WTCC-ben. A francia nagyjából egyidős Norbival, idén kezdett túraautózni, viszont már teljesített egy fél szezont ezzel a technikával, ami komoly előny. Az MGS Racing pilótája így azzal a tudattal vághatott neki a hétvégének, hogy ha sikerül megközelíteni Filippit, az már jó eredménynek számít.

Nos, az időmérőn annyira sikerült, hogy a francia csak öt századdal tudott Norbi előtt végezni, úgyhogy egy gratuláló hátba verést ezúton is küldünk a magyar versenyzőnek.

Kosaras Renának pedig valami finomabb, nőhöz illő köszönetnyilvánítás jár a képekért. Később majd még jövünk Nagy Norbi értékelésével is.

Nagynorbi_spa_palyan Nagynorbi_spa_boxban Nagynorbi_spa_palyan_2

Hozzászólások