WTCR - Nagy Norbi kihagyja Salzburgot
Nagy Norbi kihagyja Salzburgot
Fotó: ETCC Media

Nagy Norbi kihagyja Salzburgot

LantiLanti
2014/05/23 10:38

Sajnos a reményeinkkel ellentétben mégsem lesz magyar induló a Túraautó Európa-bajnokság harmadik állomásán, Nagy Norbert és az MGS Racing ugyanis műszaki problémák miatt visszalépett a salzburgi versenytől.

A problémák két hete a Szlovákiaringen kezdődtek, amikor a második futam során Norbi alatt lelassult a Chevrolet Cruze. Két kör után ki is kellett állnia, és kezdődhetett a feszített tempójú pakolás, hiszen a két hétre rá következő ausztriai hétvége előtt még haza kellett hozni a technikát, és megtalálni a probléma forrását.

Ez végül sikerült, ám nincsenek jó híreink. Az autó szétszedése után kiderült, a váltó romlott el, így az MGS Racing azonnal megkezdte a tartalék alkatrész beszerzését. A Chevrolet Cruze-t viszont Angliában, az RML műhelyében építették, és a beszállítók nagy része is helyi cég, onnan pedig még a 21. században sem egyszerű elhozni valamit.

A két verseny közti 10 nap végül kevésnek bizonyult, így Norbi kénytelen kihagyni a hétvégi salzburgi versenyt, a következő spai futamon viszont már ismét ott lesz a mezőnyben.

Nagy két forduló után a hatodik helyen áll a TC2 névre keresztelt kategóriában (a 2011 előtt használt, szívó 2.0 literes autók géposztálya), legjobb eredményét pedig a második paul ricardi futamon érte el, amikor harmadik lett a 2.0 literes gépek között.

Az MGS Racing visszalépésével eldőlt, nem lesz magyar induló az salzburgi ETCC hétvégén, Kiss Norbi ugyanis a Kamion EB-n szerepel, az Unicorse pedig láthatóan nem talált beugró versenyzőt az ausztriai futamokra.

Mégsem Michelisz Norbi az egyetlen, akinek a hétvégén szurkolhatunk, a SEAT León Európa-kupa mezőnyében ugyanis rajthoz áll Bús Edina, Wéber Gábor (mindkettő B3 Racing) valamint ifj. Ficza Ferenc (Zengő Junior Team) is.

A hétvége magyar szempontból fontos programját ITT éritek el.

Hozzászólások